Koninklijk besluit betreffende de mobiliteit van de personeelsleden van de Civiele Bescherming naar de hulpverleningszone Hainaut-centre ter versterking van de zone voor haar opdrachten bij de Supreme Headquarters Allied Powers Europe, de 14 octobre 2018

HOOFDSTUK 1. - Algemene bepalingen

Artikel 1. § 1. Dit besluit is van toepassing op de personeelsleden van de Algemene Directie Civiele Veiligheid :

  1. die de hoedanigheid van Rijksambtenaar hebben,

  2. die geen aanvraag hebben ingediend voor een verlof voorafgaand aan het pensioen overeenkomstig het koninklijk besluit van 22 maart 1999 tot invoering van een verlof voorafgaand aan het pensioen voor sommige ambtenaren van de operationele diensten van de Algemene Directie van de Civiele Veiligheid dat ten laatste ingaat op 1 december 2018,

  3. die benoemd zijn in de graad van operationeel medewerker of operationeel brigadier,

  4. en die in 24-urendienst werken of gewerkt hebben.

    De personeelsleden bedoeld in het eerste lid worden hierna " het operationeel personeel " genoemd.

    § 2. Voor de toepassing van dit besluit verstaat men onder elke drager met bewijskracht en vaste datum : hetzij langs elektronische weg waarbij de ontvangst ervan door de bestemmeling wordt bevestigd; hetzij door overhandiging aan de bestemmeling in ruil voor een door hem ondertekend ontvangstbewijs dat de datum van ontvangst vermeldt.

    HOOFDSTUK 2. - Procedure

    Art. 2. Op vraag van de Algemene directie Civiele Veiligheid, onverminderd een bestaande werfreserve en in afwijking van boek 4, titel 1 van het koninklijk besluit van 19 april 2014 tot bepaling van het administratief statuut van het operationeel personeel van de hulpverleningszones kan de zoneraad van zone Hainaut-Centre een oproep tot kandidaten richten, uitsluitend voorbehouden voor operationeel personeel voor de uitvoering door de zone van zijn opdrachten bij de Supreme Headquarters Allied Powers Europe.

    Art. 3. Op vraag van de Algemene directie Civiele Veiligheid deelt de zone haar vacante plaatsen van brandweerman mee aan de Algemene Directie Civiele Veiligheid.

    De Algemene directie Civiele Veiligheid informeert de leden van het operationeel personeel hiervan via aangetekend schrijven of via elke andere drager met bewijskracht en vaste datum zodat zij zich kandidaat kunnen stellen conform de modaliteiten bepaald in de vacature.

    Art. 4. De personeelsleden die zich kandidaat stellen, moeten voldoen aan de voorwaarden bepaald in artikel 37, § 1, 1° tot 6° van het koninklijk besluit van 19 april 2014 tot bepaling van het administratief statuut van het operationeel personeel van de hulpverleningszones.

    Art. 5. De zone onderwerpt de kandidaten aan een vergelijkend examen dat uitsluitend voorbehouden is voor het operationeel personeel.

    Het vergelijkend examen bestaat uit één of meerdere proeven, waarvan een mondeling interview, bedoeld om de motivatie, de inzetbaarheid en de overeenstemming van de kandidaat met de functiebeschrijving en de zone te testen. De proeven kunnen eliminerend zijn.

    Het zonaal reglement dat de samenstelling van de jury, de inhoud van de proeven en de benoemingsvoorwaarden bepaalt en van toepassing is op elke aanwerving van beroepsbrandweerlieden in de zone, is ook van toepassing op het vergelijkend examen bedoeld in het eerste lid.

    De raad vermeldt deze benoemingsvoorwaarden in de oproep.

    De praktische organisatie van het vergelijkend examen kan door de zoneraad toevertrouwd worden aan een opleidingscentrum voor civiele veiligheid.

    De geslaagde kandidaten worden in een wervingsreserve geplaatst die geldig is totdat het maximum aantal brandweerlieden zoals bedoeld in artikel 14 benoemd is, met een maximale duur van 2 jaar.

    Het resultaat van het vergelijkend examen wordt de betrokkene en de Algemene directie Civiele Veiligheid ter kennis gebracht via een aangetekende brief of via elke andere drager met bewijskracht en vaste datum.

    HOOFDSTUK 3. - Tijdelijke detachering naar de zone

    Afdeling 1. - Algemene bepalingen

    Art. 6. § 1. De geslaagde kandidaten, die een eliminerend medisch onderzoek zoals vermeld in artikel I.4-26 van de codex over het welzijn op het werk ondergaan hebben, worden in orde van rangschikking van het vergelijkend examen, door de FOD Binnenlandse zaken gedetacheerd naar de zone op de eerste dag van de eerste of tweede maand volgend op de kennisgeving van het resultaat van het vergelijkend examen.

    De detachering heeft een duur van drie maanden als de kandidaat op datum van zijn kandidaatstelling houder is van het brevet van B01 zoals bepaald in het koninklijk besluit van 18 november 2015 betreffende de opleiding van de leden van de openbare hulpdiensten en tot...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT