Koninklijk besluit betreffende de berekening van bepaalde termijnen inzake intellectuele eigendom, de 15 février 2023

Artikel 1. Artikel 32 van het koninklijk besluit van 2 december 1986 betreffende het aanvragen, verlenen en in stand houden van uitvindingsoctrooien, opgeheven bij het koninklijk besluit van 9 maart 2014, wordt hersteld als volgt:

"Art. 32. § 1. Ten aanzien van de geadresseerde en behoudens andersluidende bepaling, worden de wettelijke of reglementaire termijnen die bij of krachtens boek XI, titel 1 en titel 2, van het Wetboek van economisch recht zijn vastgesteld en die ingaan vanaf een kennisgeving of een uitnodiging van de Dienst, als volgt berekend:

  1. wanneer de Dienst een aangetekende brief per post verzendt, vanaf de derde werkdag die volgt op de dag waarop de aangetekende brief bij de postdiensten werd bezorgd;

  2. wanneer de Dienst een aangetekende brief verzendt via een dienst van gekwalificeerde elektronisch aangetekende zending, vanaf de eerste werkdag die volgt op de dag waarop de brief via de dienst van gekwalificeerde elektronisch aangetekende zending ter beschikking van de geadresseerde is gesteld.

    § 2. De geadresseerde kan bewijzen dat de kennisgeving of de uitnodiging van de Dienst op een latere datum dan de in paragraaf 1 vermelde datum gebeurde, in welk geval de betrokken termijn op die latere datum ingaat.".

    Art. 2. In het koninklijk besluit van 12 mei 2015 ter uitvoering van de bepalingen betreffende het kwekersrecht van de wet van 19 april 2014 houdende invoeging van boek XI, "Intellectuele eigendom" in het Wetboek van economisch recht en houdende invoeging van bepalingen eigen aan boek XI in de boeken I, XV en XVII van hetzelfde Wetboek, wordt een artikel 2/1 ingevoegd, luidende:

    "Art. 2/ 1. § 1. Ten aanzien van de geadresseerde en behoudens andersluidende bepaling, worden de wettelijke of reglementaire termijnen die bij of krachtens boek XI, titel 3, van het Wetboek van economisch recht zijn vastgesteld en die ingaan vanaf een kennisgeving of een uitnodiging van de Dienst, als volgt berekend:

  3. wanneer de Dienst een aangetekende brief per post verzendt, vanaf de derde werkdag die volgt op de dag waarop de aangetekende brief bij de postdiensten werd bezorgd;

  4. wanneer de Dienst een aangetekende brief verzendt via een dienst van gekwalificeerde elektronisch aangetekende zending, vanaf de eerste werkdag die volgt op de dag waarop de brief via de dienst van gekwalificeerde elektronisch aangetekende zending ter beschikking van de geadresseerde is gesteld.

    § 2. De geadresseerde kan bewijzen dat de kennisgeving of de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT