10 DECEMBER 2010. - Decreet houdende wijziging van het KLIP-decreet van 14 maart 2008, wat betreft het indienen en afhandelen van een planaanvraag alsook de bijhorende strafbepalingen (1)

Het Vlaams Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt : Decreet houdende wijziging van het KLIP-decreet van 14 maart 2008, wat betreft het indienen en afhandelen van een planaanvraag alsook de bijhorende strafbepalingen.

Artikel 1. Dit decreet regelt een gewest- en gemeenschapsaangelegenheid.

Art. 2. In artikel 8 van het KLIP-decreet van 14 maart 2008 worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. tussen het eerste en het tweede lid wordt een lid ingevoegd, dat luidt als volgt :

    In zoverre de uitvoerder van de grondwerken minder dan twintig werkdagen voor de geplande aanvangsdatum van de grondwerken kennis heeft gekregen van die aanvangsdatum, geldt de termijn van twintig werkdagen, bedoeld in het eerste lid, niet maar moet de planaanvraag wel zo snel mogelijk geschieden nadat de uitvoerder van de grondwerken kennis heeft gekregen van de geplande aanvangsdatum van de uit te voeren grondwerken en uiterlijk vóór de geplande aanvang van de grondwerken.

    ;

  2. in het bestaande tweede lid, dat het derde lid wordt, worden de woorden « deze verplichting » vervangen door de woorden « de verplichting tot het indienen van een planaanvraag ».

    Art. 3. In artikel 11 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. in de bestaande tekst, die paragraaf 1 zal worden, worden in het eerste lid de woorden « vijf werkdagen vóór de geplande aanvang van de grondwerken » vervangen door de woorden « vijftien werkdagen na de dag van het indienen van de planaanvraag »;

  4. er wordt een paragraaf 2 toegevoegd, die luidt als volgt :

    § 2. Elke persoon die overeenkomstig dit decreet een planaanvraag moet indienen, mag slechts een aanvang nemen met de uitvoering van de desbetreffende grondwerken nadat hij in antwoord op zijn planaanvraag de in paragraaf 1 bedoelde informatie ontvangen heeft.

    .

    Art. 4. In artikel 17 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  5. punt 3° wordt vervangen door wat volgt :

    3° elke persoon die volgens dit decreet een planaanvraag moet indienen en die deze niet indient, niet tijdig heeft ingediend, of, in het geval bedoeld in artikel 8, tweede lid, niet uiterlijk vóór de geplande aanvang van de grondwerken, heeft ingediend;

    ;

  6. er wordt een punt 3°/1...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT