7 AUGUSTUS 1995. Statuten van het Kinderbijslagfonds VEV. (Kinderbijslagfonds van het Vlaams Economisch Verbond) te Antwerpen, vereniging zonder winstoogmerk., de 19 octobre 1995

HOOFDSTUK I. - Doel, naam, zetel, duur.

Artikel 1. Er werd op 6 december 1930 een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming Compensatiekas VEV.

De vereniging werd erkend bij koninklijk besluit van 27 oktober 1931.

De Statuten werden gewijzigd bij koninklijk besluit van 13 juni 1960 tot wijzigingen in de statuten van de Compensatiekas van het Vlaams Economisch Verbond te Antwerpen (Belgisch Staatsblad d.d. 13 september 1960).

Bij beslissing van de Buitengewone Algemene Vergadering d.d. 3 februari 1989 werd de benaming gewijzigd in Kinderbijslagfonds VEV., - vereniging zonder winstoogmerk.

De wijziging van de benaming werd goedgekeurd bij koninklijk besluit van 12 mei 1989.

Bij beslissing van de Algemene Vergadering d.d. 12 mei 1995 is de Franstalige benaming "Caisse d'Allocations Familiales ASD", association sans but lucratif. De Duitstalige benaming luidt "Familienzulagenkasse VEV.", Verein ohne Erwerbszweck.

Art. 2. De Vereniging heeft tot doel de gezinsbijslag overeenkomstig de wetgeving betreffende de kinderbijslag van werknemers uit te keren.

Art. 3. De zetel van de vereniging is gevestigd te Antwerpen. Bij beslissing van de algemene vergadering kunnen administratieve zetels worden opgericht op andere plaatsen in het land.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II. - De leden.

Art. 5. Kan lid worden elke werkgever, natuurlijke of rechtspersoon die valt onder de toepassing van de gecoördineerde wetten betreffende de kinderbijslag voor werknemers. Het toepassingsgebied strekt zich over het gehele land uit.

De aansluiting mag niet geweigerd worden aan een werkgever die zich er toe verbindt alle bepalingen van de statuten en reglementen na te leven, op voorwaarde dat hij behoort tot de categorie van werkgevers waarvan in het voorgaande lid sprake is en hij bij geen ander kinderbijslagfonds uitgesloten werd wegens tekortkoming aan zijn verplichtingen.

Het kinderbijslagfonds mag zichzelf op zijn ledenlijst inschrijven voor zijn personeelsleden.

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt. Het mag evenwel niet lager zijn dan de minima bepaald bij of krachtens de gecoördineerde wetten.

Art. 7. De aanvraag tot aansluiting houdt de verbintenis in alle bepalingen van de statuten en reglementen van de vereniging na te leven.

Art. 8. Het lidmaatschap vervalt ingevolge ontslag of uitsluiting.

Het ontslag wordt, per ter post aangetekend schrijven, ingediend bij de raad van beheer; geen enkel lid kan evenwel ontslag nemen voor het verstrijken van een eerste termen van vier jaar zoals voorzien in de wet van 1 augustus 1985. Het moet ingediend worden met inachtneming van een opzeggingstermijn van ten minste dertig dagen; het wordt van kracht op het einde van het kwartaal tijdens hetwelk de opzeggingstermijn verstrijkt.

De uitsluiting kan onverwijld door de raad van beheer uitgesproken worden tegen de leden die ernstig tekortkomen bij het naleven van hun statutaire of wettelijke verplichtingen. Zij wordt, per ter post aangetekend schrijven, ter kennis van het lid gebracht; zij wordt van kracht op het einde van het kwartaal tijdens hetwelk de kennisgeving ontvangen werd.

Art. 9. Het ontslagnemend of uitgesloten lid het gewezen lid of erfgenamen ervan heeft geen recht op het maatschappelijk vermogen en kan de terugbetaling van de gestorte bijdragen met eisen.

Art. 10. De ledenlijst, die ter griffie van de rechtbank van 1e aanleg van de zetel der vereniging werd neergelegd, wordt elk jaar aangevuld door vermelding, in alfabetische volgorde van de wijzigingen die bij de leden zijn voorgekomen.

HOOFDSTUK III. - Beheer.

Art. 11. Het beheer wordt toevertrouwd aan een raad van beheer samengesteld uit minimum vijf en maximum twaalf leden die door de algemene vergadering benoemd en eventueel afgezet worden.

Art. 12. Het mandaat van de leden van de raad van beheer is onbezoldigd. Zij hebben evenwel recht op de terugbetaling van hun reiskosten alsmede op presentiegeld waarvan het bedrag door de algemene vergadering vastgesteld wordt.

Art. 13. De leden van de raad worden voor een termijn van drie jaar gekozen.

De uittredende leden zijn herkiesbaar. Ingeval een lid van de raad tijdens zijn mandaat overlijdt of zijn functie...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT