Koninklijk besluit tot vervanging van het koninklijk besluit van 7 maart 2001 betreffende de benaming, de kenmerken en het zwavelgehalte van de gasolie voor verwarming., de 3 octobre 2002

Artikel 1. § 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder gasolie voor verwarming en gasolie voor verwarming extra : elke uit aardolie verkregen vloeibare brandstof die op grond van de distillatiegrenzen ervan behoort tot de middeldistillaten die zijn bestemd om als brandstof te worden gebruikt en die, distillatieverliezen inbegrepen, voor ten minste 85 volumeprocent overdistilleren bij 350 °C, gemeten met ASTM-methode D86.

§ 2. Vallen buiten deze definitie :

de benzines voor motorvoertuigen en de gasolie voor de zeescheepvaart.

Art. 2. § 1. De gasolie voor verwarming beantwoordt aan de norm NBN T 52-716 - Aardolieproducten - Gasolieverwarming - Specificaties - Laatste uitgave.

De resultaten van de controles, analyses of tests door controle-instanties die behoorlijke en toereikende garanties qua technische deskundigheid, vakbekwaamheid en onafhankelijkheid bieden, worden eveneens aanvaard.

§ 2. Het is verboden een product op de markt te brengen onder de benaming gasolie voor verwarming, indien het niet de kenmerken bezit, bedoeld in artikel 2, § 1.

§ 3. Het is verboden een product te gebruiken als gasolie voor verwarming indien het niet de kenmerken bezit bedoeld in artikel 2, § 1.

Art. 3. § 1. De gasolie voor verwarming extra beantwoordt aan de norm NBN-EN 590-Brandstoffen voor wegvoertuigen-Gasolie diesel-Eisen en beproevingsmethoden. Laatste uitgave, met dien verstande dat het zwavelgehalte maximum 50 mg/kg bedraagt.

De resultaten van de controles, analyses of tests door controle-instanties die behoorlijke en toereikende garanties qua technische deskundigheid, vakbekwaamheid en onafhankelijkheid bieden, worden eveneens aanvaard.

§ 2. Het is verboden een product op de markt te brengen onder de benaming gasolie voor verwarming extra, indien het niet de kenmerken bezit, bedoeld in artikel 3, § 1.

§ 3. Het is verboden een product te gebruiken als gasolie voor verwarming extra indien het niet de kenmerken bezit bedoeld in artikel 3, § 1.

Art. 4. § 1. De Minister die de Energie onder zijn bevoegdheid heeft kan bij een met redenen omklede beslissing die hij ter kennis brengt van de betrokkenen, afwijkingen toestaan op de in artikel 2, § 1 en in artikel 3, § 1 bedoelde kenmerken met uitzondering van het zwavelgehalte, voor een periode van maximum drie jaar tegen de voorwaarden en binnen de grenzen die hij bepaalt. Deze afwijkingen zijn herroepelijk gedurende die periode maar kunnen ook hernieuwd worden.

§ 2. De Minister die de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT