30 APRIL 2009. - Ordonnantie tot wijziging van de ordonnantie van 16 juli 1998 betreffende de toekenning van subsidies om investeringen van openbaar nut aan te moedigen en de ordonnantie van 19 juli 2001 betreffende de organisatie van de elektriciteitsmarkt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (1)

HOOFDSTUK I. - Algemene bepaling

Artikel 1. Deze ordonnantie regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 39 van de Grondwet.

HOOFDSTUK II. - Wijzigingen aan de ordonnantie van 16 juli 1998 betreffende de toekenning van subsidies om investeringen van openbaar nut aan te moedigen

Art. 2. Artikel 2 van de ordonnantie van 16 juli 1998 betreffende de toekenning van subsidies om investeringen van openbaar nut aan te moedigen, wordt aangevuld met het volgende lid :

De investeringen bedoeld in de artikelen 16, 7°, en 17, 3°, mogen betrekking hebben op begraafplaatsen, columbariums of crematoriums die gelegen zijn buiten het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, op voorwaarde dat ze eigendom zijn van een Brusselse gemeente of intercommunale.

Art. 3. In artikel 5 van dezelfde ordonnantie, wordt het derde lid opgeheven.

Art. 4. Artikel 5bis van dezelfde ordonnantie, ingevoegd bij ordonnantie van 27 juni 2002 en gewijzigd door de ordonnantie van 23 februari 2006, wordt vervangen door de volgende bepaling :

Het gedeelte van de driejarige investeringsdotatie waarvan wordt vastgesteld dat het niet wordt gebruikt voor projecten die ingeschreven staan in het driejarig investeringsprogramma bedoeld in artikel 8, wordt gevoegd bij de lopende driejarige ontwikkelingsdotatie en aangewend voor de subsidiëring tegen honderd procent van investeringen als bedoeld in artikel 17, 4°.

Art. 5. In artikel 10 van dezelfde ordonnantie worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. § 2 wordt aangevuld met een lid, luidende :

    De gemeenten kunnen de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, de kerkfabrieken en consistories uitnodigen om hun driejarig investeringsprogramma in te dienen als het niet werd overgemaakt voor de aanvang van de driejarige periode of om hun driejaarlijks investeringsprogramma te wijzigen tijdens de driejarige periode.

  2. In de Franse tekst van de eerste zin van § 3 wordt het woord « quatre-vingt » vervangen door het woord « quatre-vingts ».

    Art. 6. Artikel 13 van dezelfde ordonnantie wordt aangevuld met een lid, luidende :

    Ze maakt het voorwerp uit van een boekhoudkundige vastlegging per gemeente bij de aanvang van de driejarige periode.

    Art. 7. In artikel 14 van dezelfde ordonnantie, gewijzigd door de ordonnantie van 27 juni 2002, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. in het eerste lid, worden de woorden « aan de gemeenten » opgeheven en worden de woorden « of van het Brussels Wetboek van Ruimtelijke Ordening » ingevoegd tussen het woord « stedenbouw » en de woorden « , en die betrekking »;

  4. in het tweede lid, wordt het woord « gemeenten » telkens vervangen door de woorden « rechtspersonen bedoeld in artikel 4 »;

  5. het artikel wordt aangevuld met een lid, luidende :

    Het bedrag van de driejarige ontwikkelingsdotatie maakt het voorwerp uit van een boekhoudkundige vastlegging per projectenveloppe, waarbij de projecten door de Regering worden voorgesteld aan de personen bedoeld in artikel 4, vanaf de verdeling van de dotatie door de Regering.

    Art. 8. In artikel 16 van dezelfde ordonnantie worden de volgende wijzigingen aangebracht :

    1. in punt 1°, b), worden de woorden « voor zover dit laatste een vernieuwing inhoudt van de funderingen en onderfunderingen, met inbegrip van onmisbare steunen » opgeheven;

    2. punt 1° wordt aangevuld met een d), dat luidt als volgt :

      d) de aanleg van de wegenis met het oog op een verbeterde doorlaatbaarheid van het wegdek en de bodem, op een verbetering van de biodiversiteit, op het gebruik van materialen met een kleine ecologische impact.

      ;

    3. in punt 3°, a), worden de woorden « indien het terrein gelegen is in een gebied voor prioritaire ingroening op het Gewestelijk ontwikkelingsplan of indien dit plan voorziet in de aanleg van een groene ruimte op die plaats » opgeheven;

    4. in punt 6° worden de woorden « de verwerving en de installatie van kunstwerken » vervangen door de woorden « de verwerving, de installatie en de restauratie van kunstwerken ».

      Art. 9. In artikel 17 van dezelfde ordonnantie, gewijzigd door de ordonnantie van 19 december 2008, wordt punt 3° vervangen door wat volgt :

      ...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT