22 JULI 2010. - Decreet houdende wijziging van het Wetboek van de met inkomstenbelastingen gelijkgestelde belastingen (1)

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. In artikel 43 van het Wetboek van de met inkomstenbelastingen gelijkgestelde belastingen, gewijzigd bij de Waalse decreten van 4 december 2003 en 10 december 2009 en bij de koninklijke besluiten van 30 december 1980 en 29 maart 1994, worden de woorden "en met inbegrip van de sommen of inleggelden ingezet via informatiemaatschappij-instrumenten in de zin van de wet van 7 mei 1999 op de kansspelen, de weddenschappen, de kansspelinrichtingen en de bescherming van de spelers" ingevoegd tussen de woorden "zelfs in private kringen," en de woorden "met uitsluiting van".

Art. 2. In hetzelfde Wetboek wordt een artikel 44bis ingevoegd, luidend als volgt :

Art. 44bis. § 1. Als de sommen of inleggelden in het Waalse Gewest worden ingezet via informatiemaatschappij-instrumenten in de zin van de wet van 7 mei 1999 op de kansspelen, de weddenschappen, de kansspelinrichtingen en de bescherming van de spelers wordt een belasting van 11 % geheven op de werkelijke brutomarge die ter gelegenheid van de spelen of weddenschappen wordt bereikt.

§ 2. Voor de toepassing van paragraaf 1 dient te worden verstaan onder werkelijke brutomarge, het brutobedrag van de sommen of inleggelden ingezet bij spelen en weddenschappen, verminderd met de winsten die voor die spelen en weddenschappen werkelijk verdeeld zijn.

§ 3. Voor de toepassing van § 1 worden de sommen of inleggeleden geacht ingezet te zijn in het Waalse Gewest als de spelen of weddenschappen worden ontvangen via een server die in het Waalse Gewest gevestigd is of uitgebaat wordt.

Art. 3. Artikel 45 van hetzelfde Wetboek, ingevoegd bij het Waalse decreet van 10 december 2009, wordt gewijzigd als volgt :

  1. in § 1 wordt het woord "courues" geschrapt in de Franse versie;

  2. in dezelfde paragraaf worden de woorden ", hondenwedstrijden en gewedijverde sportevenementen" ingevoegd tussen de woorden "op paardenrennen" en de woorden "die zowel in België als in het buitenland";

  3. in § 2 worden de woorden "deze Titel" vervangen door de woorden "§ 1".

Art. 4. In artikel 51 van hetzelfde Wetboek, gewijzigd bij het koninklijk besluit nr. 14 van 18 april 1967, worden de woorden ", in het kader van de spelen en weddenschappen bedoeld in artikel 43" ingevoegd tussen de woorden "elke persoon die" en de woorden ", zelfs toevallig,".

Art. 5. In artikel 52 van hetzelfde Wetboek worden de woorden "of wanneer er via...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT