Ministerieel besluit houdende modaliteiten betreffende de identificatie en de registratie van schapen, geiten en hertachtigen., de 10 septembre 2007

HOOFDSTUK I. - Het bedrijfsregister.

Artikel 1.

§ 1. Het model van bedrijfsregister op papier is vastgesteld in bijlage I.

§ 2. Wanneer het bijhouden van het bedrijfsregister in toepassing van § 1 op geïnformatiseerde wijze gebeurt, zal de informaticatoepassing minstens beantwoorden aan de bepalingen van bijlage III, A.

HOOFDSTUK II. - Het verplaatsingsdocument.

Art. 2.

§ 1. Voor elke verplaatsing van een groep dieren tussen eenzelfde laadplaats en eenzelfde eerstvolgende losplaats, stelt de vervoerder een verplaatsingsdocument op, waarvan het model is vastgesteld in bijlage II.

§ 2. In afwijking op § 1 kan het Agentschap een ander model van verplaatsingsdocument goedkeuren, op voorwaarde dat dit in overeenstemming is met de bepalingen van onderhavig hoofdstuk.

§ 3. Wanneer het verplaatsingsdocument op geïnformatiseerde wijze wordt opgesteld, zal de informaticatoepassing minstens beantwoorden aan de bepalingen van bijlage III, B.

§ 4. Het verplaatsingsdocument wordt in drievoud opgesteld, waarbij elk exemplaar wordt ondertekend door de overeenstemmende verantwoordelijke en door de vervoerder.

§ 5. Op de laadplaats geeft de verantwoordelijke een documentnummer aan het verplaatsingsdocument dat als volgt is samengesteld :

  1. : 8 cijfers = beslag- of erkenningsnummer;

  2. : 2 cijfers = laatste 2 cijfers van het jaartal;

  3. : volgnummer = per jaar te beginnen vanaf " 1 ".

    De verantwoordelijke van de laadplaats vult luik B en D in, alsook de datum en het uur van laden en behoudt een kopie.

    De vervoerder vult luik A en C in en behoudt tijdens het vervoer het origineel verplaatsingsdocument en een kopie.

    § 6. Op de losplaats vult de verantwoordelijke bij ontvangst van de dieren de datum en het uur van lossen in op beide exemplaren en ondertekent beide. De verantwoordelijke van de losplaats behoudt de kopie. De vervoerder behoudt het origineel.

    Art. 3. De verantwoordelijken van de laad- en losplaats en de vervoerder bewaren het verplaatsingsdocument in chronologische volgorde.

    Dit klassement maakt voor de verantwoordelijken integraal deel uit van het bedrijfsregister.

    Dit klassement vormt voor de vervoerder het vervoersregister per voertuig.

    Art. 4. Vanaf 1 januari 2008 worden de gegevens van elke verplaatsing door de vervoerder binnen de 7 dagen overgemaakt aan Sanitel op één van de volgende wijzen :

  4. wanneer het opmaken van een verplaatsingsdocument gebeurt op papier, maakt de vervoerder een duidelijk leesbare kopie van zijn exemplaar over aan de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT