Huishoudelijk reglement van het Algemeen Beheerscomité van de bicommunautaire Dienst voor Gezondheid, Bijstand aan Personen en Gezinsbijslag, de 12 novembre 2020

HOOFDSTUK 1. - Vergaderingen

Artikel 1.. Het Comité vergadert elke maand, behalve in augustus, en wordt bijeengeroepen door zijn voorzitter.

Het vergadert echter telkens als dat vereist is voor het uitoefenen van zijn opdrachten.

Het Comité kan ook worden bijeengeroepen op verzoek van het Verenigd College, van de leidend ambtenaar of van twee vaste leden met stemrecht over het punt dat op de agenda van de te houden vergadering zal staan.

De schriftelijke vraag om bijeenroeping wordt gericht aan de voorzitter of ingediend tijdens de vergadering en bevat de punten die op de agenda moeten komen.

Het Comité vergadert op de zetel van de Dienst. In uitzonderlijke gevallen kan het Comité worden bijeengeroepen op een andere plaats.

Art. 2. De voorzitter legt de data van de vergaderingen vast, na raadpleging van de leidend ambtenaar.

Als de bijeenroeping wordt gevraagd ingevolge artikel 1, derde lid, moet de vergadering plaats vinden binnen de vijftien kalenderdagen na de aanvraag, tenzij de aanvrager(s) akkoord is/zijn over een latere datum.

Art. 3. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter, die met name rekening houdt met de aanvragen van een of meer leden om punten in te schrijven, na raadpleging van de leidend ambtenaar.

Hij wordt samen met alle documenten met betrekking tot de agenda ten minste vijf kalenderdagen voor de datum van de vergadering verstuurd naar de leden van het Comité.

De vertegenwoordigers van het Verenigd College ontvangen steeds de agenda en de bijhorende documenten en worden uitgenodigd voor alle vergaderingen van het Comité.

Art. 4. Enkel de geagendeerde punten kunnen besproken worden. Het Comité kan echter unaniem tijdens de vergadering beslissen om een ander punt dat niet op de agenda staat te bespreken.

De bespreking van een agendapunt wordt uitgesteld naar de volgende vergadering als de voorzitter, een commissaris van het Verenigd College, de leidend ambtenaar of ten minste twee leden, met stemrecht over het punt, dat vragen, tijdens de vergadering of schriftelijk vóór de vergadering.

De bespreking van een punt kan echter slechts tweemaal worden uitgesteld of verschoven naar een latere of onbepaalde datum met akkoord van het Comité. Bij een dringende bijeenroeping kan het uitstel enkel unaniem door de aanwezige leden worden uitgesproken.

Art. 5. Als de voorzitter verhinderd is, worden de hem door dit hoofdstuk toegekende voorrechten uitgeoefend door de ondervoorzitter, of als die ook verhinderd is, door de leidend ambtenaar.

HOOFDSTUK 2. - Quorum, beraadslagingen en beslissingen

Art. 6. Tijdens de vergadering is een beslissing van het Comité maar geldig als ten minste de helft van de leden van elke vertegenwoordigde groep met stemrecht over het punt aanwezig is.

Het vast lid dat niet aanwezig kan zijn op een vergadering, verwittigt zijn of haar plaatsvervanger opdat deze hem of haar vervangt, evenals het secretariaat van het Comité.

Een door de leden ondertekende aanwezigheidslijst geeft aan dat het vereiste quorum bereikt is.

Als dat quorum niet bereikt is, kan het Comité toch de punten op de agenda bespreken, maar zonder een beslissing te nemen.

Art. 7. Tijdens de vergadering wordt er gestemd :

- met handopsteking;

- met geheime stemming als drie stemgerechtigde leden dat vragen.

Art. 8. 1. Wanneer het quorum voor een agendapunt niet wordt bereikt op een vergadering binnen een groep met stemrecht, kan de voorzitter beslissen dat voor dit punt een elektronische beraadslaging wordt gehouden voor de groepen met stemrecht.

De stemming gebeurt per e-mail, binnen de termijn vastgelegd in het door het secretariaat verzonden verzoek tot elektronische beraadslaging.

Wanneer ten minste de helft van de leden van elke groep met stemrecht deelneemt aan de elektronische beraadslaging, wordt er door het secretariaat...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT