Huishoudelijk reglement van het directiecomité van de Veiligheid van de Staat, de 21 mai 2019

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Het directiecomité van de Veiligheid van de Staat (hierna VSSE) is samengesteld uit de administrateur-generaal, de adjunct-administrateur-generaal, de directeur van de analyse, de directeur van de operaties en de stafdirecteur. Dit comité wordt voorgezeten door de administrateur-generaal.

Het directiecomité staat de directie-generaal, bestaande uit de administrateur-generaal en de adjunct-administrateur-generaal, bij voor het dagelijkse beheer van de Veiligheid van de Staat.

De administrateur-generaal staat in voor de goede werking van het directiecomité, doet het reglement naleven, opent, leidt en sluit de besprekingen.

Bij afwezigheid of verhindering van de administrateur-generaal wordt het directiecomité voorgezeten door de adjunct-administrateur-generaal.

Art. 2. Het directiecomité vergadert, op uitnodiging van de administrateur-generaal, ten minste eenmaal per week.

Daarnaast nodigt de administrateur-generaal het directiecomité uit op eigen initiatief of op aanvraag van meerdere leden ("bijzonder directiecomité").

Art. 3. De administrateur-generaal stuurt de uitnodiging, samen met de agenda en de toelichtingen betreffende de te bespreken punten vóór de vergadering naar de leden. Bij dringendheid kan een toelichting tijdens de zitting worden uitgedeeld.

Het directiecomité kan zich laten bijstaan door éénieder die, omwille van zijn specifieke competenties, nuttige uitleg kan verschaffen over een agendapunt.

Art. 4. De administrateur-generaal stelt de agenda op. Het lid dat na ontvangst van de uitnodiging een punt aan de agenda wenst toe te voegen deelt dit vóór de vergadering mee aan de administrateur-generaal.

Op gemotiveerde aanvraag van een lid kan de administrateur-generaal beslissen het onderzoek van één of meerdere punten te verdagen.

Art. 5. Het directiecomité kan slechts geldig beraadslagen over individuele dossiers waarin een administratieve beslissing moet genomen worden indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

Art. 6. De beslissingen bedoeld in artikel 5 worden bij consensus genomen of, bij vastgestelde ontstentenis hiervan, bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de leden met stemrecht.

De beslissingen worden genomen bij geheime stemming.

Art. 7. De administrateur-generaal duidt, al dan niet onder de leden van het directiecomité, een secretaris aan die belast worden met de voorbereiding van de vergaderingen, het acteren van de beraadslagingen van het directiecomité en het opstellen van de processen-verbaal.

Art. 8. Het ontwerp van proces-verbaal wordt zo...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT