Huishoudelijk reglement van de Directieraad van Fedris, Federaal Agentschap voor Beroepsrisico's, de 13 novembre 2017

Artikel 1. De directieraad van Fedris is samengesteld uit de houders van een managementfunctie en de personeelsleden die zijn ingedeeld in de klasse A4.

Art. 2. De administrateur-generaal of bij zijn afwezigheid, de adjunct-administrateur-generaal, of bij diens afwezigheid het lid met de hoogste weddeschaal, zit de directieraad voor.

De directieraad vergadert wanneer hij wordt opgeroepen door de voorzitter of, bij diens afwezigheid of verhindering, door zijn plaatsvervanger.

Hij vergadert eveneens op aanvraag van ten minste 2 stemgerechtigde leden.

In elk geval vergadert de directieraad minstens tweemaal per jaar.

Art. 3. De door de directieraad te onderzoeken aangelegenheden worden op de agenda geplaatst door de voorzitter. De punten zijn o.m. diegene die van ambtswege onder de bevoegdheid van de directieraad vallen of die worden voorgelegd door het algemeen beheerscomité of de hogere overheid.

Elk agendapunt wordt ingeleid door een bondige nota.

Bij meerderheid van stemmen van de aanwezige leden, kunnen nieuwe punten aan de agenda worden toegevoegd. De dagorde wordt in dit geval bij het begin van de vergadering aangevuld.

De agendapunten worden in volgorde van inschrijving besproken behalve wanneer minstens de helft der aanwezige leden akkoord gaat met een wijziging van de inschrijvingsrol.

In dringende gevallen, bepaald door de voorzitter, kan van deze procedure worden afgeweken.

Art. 4. Behalve in geval van hoogdringendheid moeten de leden de oproeping en de agenda van de directieraad, alsmede de inleidende nota's, minstens drie werkdagen vóór de vergadering ontvangen.

Vanaf de datum van overmaking houdt het secretariaat van de raad alle dossiers betreffende de agendapunten ter inzage van de leden van de raad.

Een lid dat verhinderd is, stelt de voorzitter hiervan onmiddellijk in kennis.

Art. 5. De voorzitter leidt de debatten en de beraadslagingen, waakt over de naleving van het huishoudelijk reglement, zorgt voor het goede verloop van de vergaderingen, opent en sluit de zittingen.

Art. 6. De raad kan slechts geldig beraadslagen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is. Indien dit quorum niet wordt bereikt kan de raad, na een tweede bijeenroeping, ongeacht het aantal aanwezige leden, geldig beraadslagen over dezelfde punten.

In elk geval mag de directieraad enkel beraadslagen wanneer ten minste één lid van elke taalrol ofwel een tweetalig lid aanwezig is.

Art. 7. Onverminderd de toepassing van de bepalingen van artikel 9...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT