Huishoudelijk reglement van de cel voor financiële informatieverwerking (CFI), de 14 février 2023

Artikel M.

  1. De Cel voor Financiële informatieverwerking, hierna de CFI genoemd, vergadert tweemaal per week waarvan één vergadering schriftelijk verloopt, op bijeenroeping van de voorzitter of bij diens afwezigheid de plaatsvervangende voorzitter. Een vergadering zal niet plaatsvinden indien de meerderheid van de leden daartoe beslist. In spoedeisende gevallen kan de voorzitter of plaatsvervangende voorzitter steeds een bijkomende vergadering samenroepen.

  2. De CFI vergadert fysiek op het grondgebied van het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad. In uitzonderlijke gevallen en bij een met redenen omklede beslissing kan de meerderheid van de leden tevens beslissen dat een vergadering fysiek plaatsvindt op een andere grondgebied. De CFI vergadert virtueel als de leden dat vragen. De mogelijkheid bestaat ook dat een hybride vergadering wordt georganiseerd waarbij een lid of verschillende leden virtueel (via videoconferentie) deelneemt (deelnemen) aan de vergadering. Een lid neemt deel aan de vergadering indien hij of zij fysiek of virtueel de vergadering bijwoont of als het lid zijn/haar opmerkingen over de schriftelijke vergadering overmaakt aan het hiertoe aangeduide personeel.

  3. De voorzitter stelt de agenda van de vergadering op. Deze agenda wordt bij elke uitnodiging van vergadering per mail meegestuurd. De stukken en documenten met betrekking tot de punten die op de agenda staan, worden minstens één dag vóór de vergadering plaatsvindt aan de leden verzonden, behalve in spoedeisende gevallen waarover de voorzitter of bij diens afwezigheid de plaatsvervangende voorzitter oordeelt. Elke informatie-uitwisseling met de leden gebeurt op een beveiligde manier.

  4. Elk onderwerp dat binnen de bevoegdheid van de CFI valt kan op aanvraag van een lid van de CFI op de agenda worden geplaatst. Een punt dat niet op de agenda staat kan niet worden besproken tenzij de meerderheid van de leden de bespreking alsnog goedkeurt.

  5. De voorzitter opent en besluit de vergaderingen van de CFI en leidt de debatten. Wanneer de voorzitter verhinderd is, wordt de vergadering voorgezeten door één van de plaatsvervangende voorzitters.

  6. Onverminderd artikel 5 van het koninklijk besluit van 20 maart 2022 inzake de samenstelling, de organisatie, de werking, de controle en de onafhankelijkheid van de cel voor financiële informatieverwerking (CFI) is de besluitvorming in de CFI geregeld als volgt :

    Een lid dat verhinderd is de vergadering bij te wonen kan geen volmacht verlenen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT