Huishoudelijk reglement van de adviescommissie over de beroepen vermeld in artikel D.I.6 van het Wetboek van Ruimtelijke Ontwikkeling, de 15 octobre 2020

Artikel 1. - Zetel van de commissie

De zetel van de adviescommissie over de beroepen, hierna 'commissie' genoemd, is gevestigd op de Klötzerbahn 32 in 4700 Eupen.

Het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap stelt ruimten voor vergaderingen en hoorzittingen ter beschikking van de commissie.

Art. 2. - Oprichting van de commissie

De commissie wordt opgericht bij artikel D.I.6 van het Wetboek van Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Duits afgekort als GRE.

Art. 3. - Samenstelling van de commissie

De voorzitter, diens plaatsvervanger en de leden van de commissie worden benoemd door de Regering. De voorzitter van de commissie vertegenwoordigt de Regering.

De commissie bestaat uit de voorzitter en vier werkende leden.

Indien het beroep betrekking heeft op een zaak als bedoeld in artikel D.IV.14.1 of D.IV.14.2 van het Wetboek van Ruimtelijke Ontwikkeling, woont het in het besluit genoemde lid van de commissie die belast is met de bescherming van het erfgoed de vergaderingen van de commissie bij.

Art. 4. -Secretariaat

Het secretariaat van de commissie wordt verzorgd door het departement Ruimtelijke Ordening van het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap.

Het secretariaat van de commissie heeft de volgende taken:

- de vergaderingen en werkzaamheden van de commissie voorbereiden;

- de hoorzittingen bijwonen en aanvullende documenten die tijdens de hoorzitting worden ingediend, bij het dossier voegen;

- het voorstel van advies opstellen;

- de algemene documentatie betreffende de werkzaamheden van de commissie verzamelen;

- alle taken uitvoeren die voor de vlotte werking van de commissie nodig zijn.

De dossiers en de bijbehorende adviezen en alle andere documenten van de commissie worden op het secretariaat bewaard.

Art. 5. - Duur van het mandaat

Het mandaat van de commissieleden die door de Regering worden aangewezen, duurt hoogstens vijf jaar en kan worden verlengd.

Op verzoek kan de Regering het mandaat van een lid vroegtijdig beëindigen en een nieuw lid aanwijzen dat het mandaat van zijn voorganger voortzet.

Art. 6. - Ontslag van een commissielid

De aanwijzing van een commissielid eindigt ofwel als de commissie vernieuwd wordt, ofwel als het commissielid niet langer de hoedanigheid heeft op basis waarvan het werd aangewezen.

Het lid wordt geacht ontslag te nemen als het:

- de vertrouwelijkheid van de beraadslagingen of documenten niet eerbiedigt, indien deze vertrouwelijkheid wordt erkend overeenkomstig de wettelijke of bestuursrechtelijke...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT