Ministerieel besluit waarbij afgeweken wordt van de voorschriften van de artikelen 4.2., 8 en 12 van het koninklijk besluit van 21 oktober 1968 betreffende de opslagplaatsen voor vloeibaar gemaakt handelspropaan, handelsbutaan of mengsels daarvan in vaste ongekoelde houders., de 12 octobre 1977

Artikel 1. In afwijking van de voorschriften van de artikelen 4.2.,8 en 12 van het koninklijk besluit van 21 oktober 1968 betreffende de opslagplaatsen voor vloeibaar gemaakt handelspropaan, handelsbutaan of mengsels daarvan in vaste ongekoelde houders, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 1 oktober 1969, 21 augustus 1970 en 13 september 1976, mogen houders voor vloeibaar gemaakt handelspropaan, handelsbutaan of mengsels daarvan, met een inhoudsvermogen van minstens 300 l welke deel uitmaakten van opslagplaatsen vergund of in dienst vóór de datum van inwerkingtreding van dit koninklijk besluit, na verplaatsing in bedrijf worden gehouden terwijl het voor de bouw van de houders gebruikte staal niet volledig beantwoordt aan de bepalingen van de norm NBN 630, de controle op de bouw niet volledig werd uitgevoerd volgens deze voorschriften en het door het erkend organisme afgeleverd attest van goedkeuring niet aan deze voorschriften beantwoordt.

Art. 2. De afwijking is afhankelijk van de naleving van de volgende voorwaarden :

Voor elke houder wordt aan volgende voorwaarden voldaan :

  1. Bouw van de houder.

    1.1. De bouw van de houder beantwoordt aan de voorschriften van de artikelen 4.1., 4.3. 4.4., 4.5. en 4.6. van het koninklijk besluit van 21 oktober 1968.

    6,1.2. De rompen en bodems van de houder zijn vervaardigd in staal bereid volgens het Siemens-Martin-procédé, het elektrisch procédé of het procédé met zuivere zuurstof. Het gebruikte staal blijft taai na veroudering. Het gebruik van onrustig staal is verboden.

    De kwaliteit van het staal voldoet aan volgende voorwaarden :

    1. het produkt Rxa is groter dan of gelijk aan 1 000; hierin is R de breukgrens uitgedrukt in kg mm2 en a de proportionele verlenging uitgedrukt in honderdsten van een lengte gelijk aan 5,65 H S, S zijnde de doorsnede van de proefstaaf uitgedrukt in mm2;

    2. maximum zwavelgehalte : 0,05 pct.; maximum fosforgehalte : 0,04 pct.

    1.3. De gewaarborgde waarden van de elasticiteitsgrens en van de breukgrens van het neergesmolten toevoegmetaal zijn minstens gelijk aan deze van de platen. Het produkt Rxa is groter dan of gelijk aan 1 000.

  2. Controle op de bouw.

    Voor de houder zijn attesten voorhanden, afgeleverd door een organisme dat erkend is voor de controle van de recipiënten voor samengeperste, vloeibaar gemaakte of opgeloste gassen, waaruit ondubbelzinnig blijkt :

    1. dat de controle op de bouw van de houder werd uitgevoerd door dit erkend organisme;

    2. dat de houder vóór 27...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT