9 MAART 2009. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 24 september 2008, gesloten in het Paritair Comité voor de gesubsidieerde inrichtingen van het vrij onderwijs, betreffende de loon- en arbeidsvoorwaarden in de door de Franse Gemeenschap gesubsidieerde instellingen en internaten van het vrij gesubsidieerd onderwijs (1)

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Comité voor de gesubsidieerde inrichtingen van het vrij onderwijs;

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 24 september 2008, gesloten in het Paritair Comité voor de gesubsidieerde inrichtingen van het vrij onderwijs, betreffende de loon- en arbeidsvoorwaarden in de door de Franse Gemeenschap gesubsidieerde instellingen en internaten van het vrij gesubsidieerd onderwijs.

Art. 2. De Minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 9 maart 2009.

ALBERT

Van Koningswege :

De Vice-Eerste Minister

en Minister van Werk en Gelijke Kansen,

Mevr. J. MILQUET

Nota

Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Paritair Comité voor de gesubsidieerde inrichtingen van het vrij onderwijs

Collectieve arbeidsovereenkomst van 24 september 2008

Loon- en arbeidsvoorwaarden in de door de Franse Gemeenschap gesubsidieerde instellingen en internaten van het vrij gesubsidieerd onderwijs (Overeenkomst geregistreerd op 18 november 2008 onder het nummer 89627/CO/152)

HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst geldt voor de werkgevers en werknemers van de onderwijsinstellingen en internaten van het door de Franse Gemeenschap gesubsidieerd vrij onderwijs, die onder de bevoegdheid van het Paritair Comité voor de gesubsidieerde instellingen van het vrij onderwijs vallen.

Onder "werknemers" verstaat men : de arbeiders en arbeidsters.

HOOFDSTUK II. - Beroepenindeling

Art. 2. De beroepenindeling van de werknemers wordt als volgt vastgesteld :

Categorie 1 : ongeschoolden. Voorbeelden : schoonmaker, keukenhulp, schoonmaker van licht vaatwerk, tafelschikker, begeleiding van schoolbussen (als bijtaak), toezicht en voor- en naschoolse opvang (als bijtaak).

Categorie 2 : eenvoudig geoefenden. Voorbeelden : nachtwaker, portier, hulpkok, hulptuinier, arbeider voor zwaar werk, hulpschilder, hulpschrijnwerker, hulpmecanicien, hulpmetselaar, hulpelektricien, onderhoudswerkman.

Categorie 3 : volwaardig geoefenden. Voorbeelden : schilder, schrijnwerker, metselaar, tuinier, onderhoudselectricien, autobestuurder, geschoold onderhoudswerkman.

Categorie 4 : geschoolden. Voorbeelden : amanuensis, schrijnwerker-meubelmaker, mecanicien, electricien, kok.

Categorie 5 : meergeschoolden en vaklieden. Voorbeelden : operateur-technicus, eerste geschoolde werkman, alleen werkende kok.

Categorie 6 : ploegbazen. Voorbeelden : 1e kok, ploegbaas, magazijnier.

HOOFDSTUK III. - Minimumuurlonen

Art. 3. § 1. De minimumuurlonen waarvan sprake in dit artikel houden rekening met de collectieve arbeidsovereenkomst van 5 mei 2003 betreffende de duur van de arbeidstijd en de flexibiliteit, gewijzigd door de collectieve arbeidsovereenkomst van 28 augustus 2003, beide gesloten in het Paritair Comité voor de gesubsidieerde inrichtingen van het vrij onderwijs.

§ 2. De minimumuurlonen van de werknemers worden verhoogd als volgt :

* + 1 pct. op 1 januari 2008;

* + 0.35 pct. op 1 januari 2009.

Op 1 januari 2008 worden de minimumuurlonen die...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT