14 MAART 2008. - Decreet houdende wijziging van het gemeentedecreet wat betreft de bevoegdheid van een gemeentelijk beslissingsorgaan om in rechte op te treden (1)

Het Vlaams Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Decreet houdende wijziging van het gemeentedecreet wat betreft de bevoegdheid van een gemeentelijk beslissingsorgaan om in rechte op te treden.

Artikel 1. Dit decreet regelt een gemeenschaps- en gewestaangelegenheid.

Art. 2. Artikel 43, § 2, van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 wordt aangevuld met de volgende tekst :

17° het beslissen tot het optreden in rechte, overeenkomstig artikel 193, tweede lid.

.

Art. 3. Artikel 57, § 3, 9°, van hetzelfde decreet wordt vervangen door de volgende tekst :

9° het vertegenwoordigen van de gemeente in rechte ingevolge artikel 193, behoudens in de gevallen bedoeld in artikel 193, tweede lid.

.

Art. 4. Aan artikel 193 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 wordt een tweede lid toegevoegd, dat luidt als volgt :

De gemeenteraad kan echter beslissen om deze bevoegdheid in de plaats van het college uit te oefenen. In de gevallen waarin een lid of meerdere leden van het college van burgemeester en schepenen betrokken zijn in de zaak, beslist de gemeenteraad.

Art. 5. In artikel 194, eerste lid, van hetzelfde decreet worden de woorden « Als het college van burgemeester en schepenen niet in rechte optreedt, » vervangen door de woorden « Als het college van burgemeester en schepenen of de gemeenteraad niet in...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT