Ministerieel besluit tot toekenning voor de periode van 1 juli 2011 tot 31 december 2011 van financiële hulp met het oog op de verwezenlijking van het dispositief 90 FTE gemeenschapswachten-activa in de steden en gemeenten die een strategisch veiligheids- en preventieplan hebben gesloten met de Staat, de 28 avril 2011

Artikel 1. In onderhavig besluit moet onder " overeenkomst " worden verstaan: de bijlage gevoegd bij het strategisch veiligheids- en preventieplan, houdende de bijkomende financiële tussenkomst vanwege de Minister van Binnenlandse Zaken voor de realisatie van projecten inzake het dispositief 90 FTE gemeenschapswachten-activa.

Art. 2. In het kader van de preventiepolitiek, kent de Minister van Binnenlandse Zaken aan de steden en gemeenten die beschikken over een strategisch veiligheids- en preventieplan en voor zover deze dit wensen, een bijkomende financiële tegemoetkoming toe en dit bovenop de reeds toegekende budgettaire enveloppe voor de realisatie van dit strategisch plan, teneinde projecten te ontwikkelen inzake het dispositief 90 FTE gemeenschapswachten-activa.

Art. 3. De financiële tussenkomst wordt opgenomen in een overeenkomst, die wordt ondertekend door de gemeentelijke overheid, de Minister van Werk, de Minister van Binnenlandse Zaken en de Minister van Grootstedenbeleid.

Voor elke aanwerving van een Gemeenschapswacht in het kader van dit dispositief 90 FTE gemeenschapswachten-activa, ontvangt de stad/ gemeente een forfaitair bedrag van 420 euro per voltijdse werknemer per maand, voor tewerkstellingskosten.

Bovendien wordt er voor zes maanden per betrekking van gemeenschapswacht-activa een bedrag van 185,92 euro toegekend voor de kosten verbonden aan uitrusting, vorming, werkingsmiddelen en investeringen.

Dit bedrag wordt beperkt tot 92,96 euro indien de betrekking minder bedraagt dan 1/2e werktijd. Deze uitzondering geldt niet voor het jaar van indiensttreding van de gemeenschapswachten-activa.

Art. 4. Deze overeenkomsten worden gesloten tussen deze steden en gemeenten en de Staat.

De bedragen die in de bijlage bij dit besluit worden vermeld, worden toegekend aan de volgende steden en gemeenten:

Aarlen, Anderlecht, Antwerpen, Bergen, Brugge, Brussel, Charleroi, Doornik, Genk, Gent, Hasselt, Kortrijk, Lanaken, Leuven, Luik, Maasmechelen, Mechelen, Moeskroen, Namen, Oostende, Roeselare, Sambreville, Schaarbeek, Seraing, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Niklaas.

Art. 5. De steden en gemeenten maken de ondertekende conventies over aan de FOD Binnenlandse Zaken, binnen de drie maanden na ontvangst van de documenten.

Art. 6. Alle verbintenissen die in het kader van deze overeenkomsten worden uitgevoerd, passen in een geïntegreerd preventiebeleidsplan en dragen bij tot een verhoging van het veiligheidsklimaat en een verbetering van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT