16 JANUARI 2003. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de voorwaarden waaronder een tussenkomst van de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen mag worden verleend in tijdelijke en experimentele projecten met betrekking tot huisartsenwachtdiensten. (NOTA : Raadpleging van vroegere versies vanaf 18-02-2003 en..., de 16 janvier 2003

Artikel 1. § 1. Onder de in onderhavig besluit vermelde voorwaarden kunnen tussen het Verzekeringscomité van de Dienst voor geneeskundige verzorging van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering en een inrichtende macht zoals bedoeld in artikel 2, overeenkomsten gesloten worden waarin de modaliteiten worden bepaald waaronder de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, in afwijking van de in het kader van die verzekering geldende wettelijke en reglementaire bepalingen, tegemoetkomingen verleent in tijdelijke en experimentele projecten inzake door huisartsen georganiseerde wachtdiensten.

§ 2. Elk project heeft een welbepaalde duur die maximaal drie jaar mag bedragen.

§ 3. Het project moet een in de overeenkomst vastgelegde welbepaalde regio van huisartsen van het land bestrijken.

Art. 2. De overeenkomsten bedoeld in artikel 1 kunnen gesloten worden tussen het Verzekeringscomité van de Dienst voor geneeskundige verzorging van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering en een tijdelijke vereniging van personen, die instaat voor een organisatie van huisartsenwachtdiensten.

Art. 3. Enkel de projecten betreffende wachtdiensten die overeenkomstig artikel 9, § 1, van het koninklijk besluit nr. 78 betreffende de uitoefening van de gezondheidsberoepen worden meegedeeld aan de bevoegde geneeskundige commissie komen in aanmerking voor de tegemoetkoming bedoeld in dit besluit.

Art. 4. Om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming bedoeld in dit besluit moeten de wachtdiensten betrekking hebben op :

- de weekends (van vrijdagavond 19 uur tot maandagochtend 7 uur);

- de wettelijke feestdagen, vanaf 19 uur de avond ervoor tot 7 uur de dag erna.

De tegemoetkoming kan ook betrekking hebben op de nachtwachten op weekdagen.

Art. 5. Om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming bedoeld in dit besluit moeten de projecten bijzondere aandacht besteden aan :

- de informatie voor de patiënten betreffende de mogelijkheden en de voordelen van de door de huisartsen georganiseerde wachtdiensten;

- de bereikbaarheid van de wachtdienst;

- de kwaliteit van de interventie;

- de veiligheid van de huisartsen, in het bijzonder op weg naar en tijdens de huisbezoeken;

- de efficiëntie van het vervoer;

- de samenwerking en de communicatie met de andere zorgverleners, in het bijzonder de erkende huisartsen die het globaal medisch dossier van de patiënten beheren en de spoeddiensten van de ziekenhuizen.

Art. 6. De...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT