Ministerieel besluit tot oprichting van een Centrale Eenheid voor de internationale administratieve samenwerking bij de Administratie van de BTW, registratie en domeinen. (NOTA : Raadpleging van vroegere versies vanaf 14-10-1997 en tekstbijwerking tot 14-09-2001)., de 23 juillet 1997

Artikel 1. Bij de Administratie van de BTW, registratie en domeinen wordt een dienst opgericht, genaamd " Centrale BTW Eenheid voor internationale administratieve samenwerking ".

Deze dienst wordt onder de leiding van een gewestelijk directeur bij een fiscaal bestuur geplaatst.

Zijn zetel is gevestigd te Brussel.

Zijn bevoegdheid strekt zich uit over het ganse grondgebied.

De dienst mag worden aangeduid onder de internationale benaming " Central Liaison Office " of door zijn afkorting " CLO ".

Art. 2. Het CLO is belast met het praktisch beheer en de coördinatie van de internationale uitwisseling van inlichtingen op het vlak van de heffing en van de invordering van de BTW.

Het wordt inzonderheid belast met :

- het bevestigen van de geldigheid van een aan een bepaald persoon in een andere lidstaat van de Europese Unie toegekend BTWidentificatienummer, op verzoek van personen die betrokken zijn bij intracommunautaire handelingen, in uitvoering van artikel 6, paragraaf 4, van verordening (EEG) nr. 218/92;

- het praktische beheer van de uitwisseling van inlichtingen, hetzij spontaan, automatisch of op verzoek, zoals voorzien in de Europese reglementeringen en in de internationale overeenkomsten, inzake administratieve samenwerking op het vlak van de heffing of van de invordering van de BTW, met uitsluiting van de gegevensuitwisseling zoals bedoeld in artikel 4 en artikel 6, paragrafen 2 en 3, van verordening (EEG) nr. 218/92.

Art. 3. Het Centraal BTW-kantoor voor buitenlandse belastingplichtigen, met uitzondering van zijn ontvangkantoor BTW, wordt gehecht aan het CLO.

Het Centraal BTW-kantoor voor buitenlandse belastingplichtigen mag worden aangeduid door de afkorting CKBB.

Art. 4. Er wordt bij het CLO een waarnemingscel van de fraudestromen opgericht.

Art. 5. (Opgeheven)

Art. 6. De dienst van de wederzijdse bijstand inzake invordering tussen de Lid-Staten van de Europese Unie op grond van de richtlijn 76/308/EEG van de Commissie van 15 december 1976 wordt opgenomen in het CLO.

Art. 7. Het ministerieel besluit van 16 november 1992 tot oprichting van een Centrale Eenheid bij de Administratie van de BTW, registratie en domeinen, voor de administratieve samenwerking met de andere EEG-Lidstaten op het gebied van BTW, wordt opgeheven.

Art. 8. Dit besluit heeft uitwerking met ingang van 1 juli 1997.

Art. 9. De directeur-generaal van de Administratie van de belasting over de toegevoegde waarde, registratie en domeinen wordt belast met de uitvoering...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT