28 MEI 2009. - Besluit 2009/608 van het College van de Franse Gemeenschapscommissie tot vaststelling van het deontologisch handvest en het activiteitenregister toepasbaar op de diensten « Espaces-Rencontres »

Het College,

Gelet op het decreet van de Franse Gemeenschapscommissie van 5 maart 2009 betreffende het aanbod van ambulante diensten in de domeinen van de sociale actie, het gezin en de gezondheid dat het decreet opheft van 17 april 2008 betreffende de erkenning en de verlening van toelagen aan de diensten « Espaces-Rencontres »;

Gelet op het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 2 oktober 2008 betreffende de erkenning en de verlening van toelagen aan de diensten « Espaces-Rencontres »;

Overwegende dat het besluit van het College van de Franse Gemeenschapscommissie houdende de toepassing van het decreet van 5 maart 2009 betreffende het aanbod van ambulante diensten in de domeinen van de sociale actie, het gezin en de gezondheid het besluit zal opheffen van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 2 oktober 2008 betreffende de erkenning en de verlening van toelagen aan de diensten « Espaces-Rencontres »;

Overwegende dat het aangewezen is om het deontologisch handvest van de diensten « Espaces-Rencontres » te preciseren en het activiteitenregister van deze diensten op te stellen;

Op voorstel van het Lid van het College belast met de Sociale Actie en het Gezin,

Besluit :

Artikel 1. Dit besluit regelt, krachtens artikel 138 van de Grondwet, een aangelegenheid zoals bedoeld in artikel 128 van deze Grondwet.

Art. 2. Het deontologisch handvest van de diensten « Espaces-Rencontres » wordt gepreciseerd in bijlage 1 van dit besluit.

Art. 3. Het activiteitenregister van de diensten « Espaces-Rencontres » wordt opgesteld overeenkomstig het model dat is vastgesteld in bijlage 2 van dit besluit.

Het register wordt een maal per week ondertekend door de coördinator.

Art. 4. Dit besluit treedt in werking op 31 december 2009.

Art. 5. Het Lid van het College bevoegd voor de Sociale Actie en het Gezin wordt belast met deuitvoering van dit besluit.

Brussel, 28 mei 2009.

Voor het College :

Het Lid van het College belast met de Sociale Actie, het Gezin en de Sport,

E. KIR

De Voorzitter van het College,

B. CEREXHE

Bijlage I

Deontologisch handvest van de diensten « Espaces-Rencontres »

  1. Verantwoordelijkheid

    De ethiek van de diensten « Espaces-Rencontres » is gebaseerd op de verhoudingen van de Mens tot de Wet, met een dubbele juridische en symbolische referentie. Zij erkent het kind in zijn menselijke en sociale dimensie.

    Het kind is een rechtsonderhorige waarvan een van de basisrechten en fundamentele noden de mogelijkheid is om elk van zijn ouders te ontmoeten, evenals elk persoon die titularis is van een recht op persoonlijke relaties.

    De dienst « Espaces-Rencontres » stelt zich niet in de plaats van de ouders wat betreft de uitoefening van hun ouderlijk gezag.

    De kinderen blijven...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT