Decreet tot wijziging van het decreet van 9 mei 2019 van de Franse Gemeenschapscommissie houdende de toegankelijkheid van websites en mobiele applicaties van de openbare instellingen van de Franse Gemeenschapscommissie, de 19 janvier 2023

Artikel 1. Dit decreet regelt, krachtens artikel 138 van de Grondwet, een aangelegenheid als bedoeld in artikel 128 van de Grondwet.

Art. 2. In het decreet van 9 mei 2019 van de Franse Gemeenschapscommissie houdende de toegankelijkheid van websites en mobiele applicaties van de openbare instellingen van de Franse Gemeenschapscommissie, wordt in hoofdstuk IV een artikel 8/1 ingevoegd, luidend als volgt:

"Art. 8/1. - Het College wijst de instantie aan die verantwoordelijk is voor het toezicht op de conformiteit van de websites en applicaties van de openbare instellingen van de Franse Gemeenschapscommissie bedoeld in de artikelen 4, 5, 6 en 7 van dit decreet en stelt de controleprocedure vast overeenkomstig, voor wat betreft de naleving van artikel 4, de methodiek voor het toezicht bedoeld in artikel 8, § 2, van de richtlijn (EU) 2016/2102."

Art. 3. In hetzelfde decreet wordt in hoofdstuk IV een artikel 8/2 ingevoegd, luidend als volgt:

"Art. 8/2. - De in artikel 8/1 bedoelde instantie dient jaarlijks bij het College een verslag in over de resultaten van het toezicht dat zij organiseert en over de toepassing van de procedure om de naleving van de bepalingen van dit decreet te kunnen waarborgen.

Dat verslag wordt opgesteld overeenkomstig de methodiek voor het toezicht op de conformiteit van de websites en mobiele applicaties van de openbare instellingen van de Franse Gemeenschapscommissie met de toegankelijkheidseisen die zijn aangenomen door de Europese Commissie.

Het verslag heeft ook betrekking op de volgende elementen:

  1. een beschrijving van de door de Franse Gemeenschapscommissie ingestelde mechanismen voor de raadpleging van relevante belanghebbenden inzake de toegankelijkheid van websites en mobiele applicaties;

  2. de procedures ter bekendmaking van eventuele ontwikkelingen in het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT