Decreet tot wijziging van het decreet 'Iedereen verdient vakantie' van 29 juni 2018, de 1 juillet 2022

Artikel 1. Dit decreet regelt een gemeenschaps- en gewestaangelegenheid.

Art. 2. In artikel 3 van het decreet `Iedereen verdient vakantie' van 29 juni 2018 worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in punt 7° wordt het woord "organisatie" vervangen door de zinsnede "natuurlijke persoon, vereniging of entiteit zonder rechtspersoonlijkheid, of rechtspersoon";

  2. in punt 10° wordt het woord "vierjaarlijks" vervangen door het woord "driejaarlijks";

  3. punt 11° wordt vervangen door wat volgt:

    "11° bemiddelingskantoor voor sociaal toerisme: een organisatie die op een lokaal niveau een uitgebreid, laagdrempelig recreatie- en vrijetijdsaanbod aanbiedt. Een bemiddelingskantoor voor sociaal toerisme streeft naar het wegwerken van materiële en immateriële drempels die individuen of groepen uit de buurt verhinderen om op daguitstap of op vakantie te gaan;";

  4. er wordt een punt 14° toegevoegd, dat luidt als volgt:

    "14° vakantiedrempel armoede: elke vakantiedrempel die ontstaat uit de ernstige materiële en sociale deprivatie van een individu of een huishouden, zoals vastgelegd in de materiële en sociale deprivatie-indicator van Eurostat. De vakantiedrempel armoede is bereikt als een individu of huishouden geen week vakantie per jaar buitenshuis kan nemen wegens financiële redenen en in aanmerking komt voor minstens vier andere categorieën van de voormelde materiële en sociale deprivatie-indicator.".

    Art. 3. In artikel 4 van hetzelfde decreet worden de woorden "de financiële ondersteuning en" opgeheven.

    Art. 4. In artikel 5 van hetzelfde decreet wordt tussen de woorden "natuurlijke persoon" en de woorden "of rechtspersoon" de zinsnede ", vereniging of entiteit zonder rechtspersoonlijkheid," ingevoegd.

    Art. 5. In artikel 6, 1°, van hetzelfde decreet worden de woorden "financieel te ondersteunen" vervangen door de zinsnede ", bemiddelingskantoren voor sociaal toerisme en projecten rond sociaal toerisme te subsidiëren".

    Art. 6. In artikel 7 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  5. in het eerste en het vierde lid worden de woorden "private of publieke actor" vervangen door de zinsnede "natuurlijke persoon, vereniging of entiteit zonder rechtspersoonlijkheid, of rechtspersoon";

  6. aan het eerste lid worden de volgende zinnen toegevoegd:

    "Het charter legt de strategische visie vast om vakantiedrempels weg te werken. Het charter kan geen operationele voorwaarden opleggen aan de netwerkpartners.".

    Art. 7. In artikel 8, eerste lid, van hetzelfde decreet worden de woorden "ondertekenaar van het charter" vervangen door het woord "netwerkpartner".

    Art. 8. Artikel 9 van hetzelfde decreet wordt vervangen door wat volgt:

    "Art. 9. § 1. Toerisme Vlaanderen begeleidt de netwerkpartners en de natuurlijke personen, verenigingen of entiteiten zonder rechtspersoonlijkheid, of rechtspersonen die interesse hebben om een sociaal-toeristisch engagement te ontwikkelen, door hen:

  7. te ondersteunen op het vlak van kennisopbouw, kennisuitwisseling en professionalisering;

  8. te versterken in hun sociaal-toeristisch engagement.

    De in het eerste lid vermelde netwerkpartners en natuurlijke personen, verenigingen of entiteiten zonder rechtspersoonlijkheid, of rechtspersonen, leveren expertise en kennis aan met het oog op kennisopbouw, kennisuitwisseling en professionalisering.

    § 2. Toerisme Vlaanderen houdt een databank bij van de netwerkpartners. Toerisme Vlaanderen is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT