Decreet tot wijziging van de Codificatie sommige bepalingen voor het onderwijs van 28 oktober 2016, wat betreft de voorbereiding van de transitie van sommige voorzieningen van Onderwijs naar Welzijn, de 24 juin 2022

Artikel 1. Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid.

Art. 2. In artikel III.20 van de Codificatie sommige bepalingen voor het onderwijs van 28 oktober 2016, gewijzigd bij het decreet van 15 juni 2018, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. paragraaf 3 wordt opgeheven;

  2. er wordt een paragraaf 6 toegevoegd, die luidt als volgt:

" § 6. De Zorginspectie, vermeld in artikel 3, § 2, derde lid, van het besluit van de Vlaamse Regering van 31 maart 2006 betreffende het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, betreffende de inwerkingtreding van regelgeving tot oprichting van agentschappen in het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en betreffende de wijziging van regelgeving met betrekking tot dat beleidsdomein, en de onderwijsinspectie, vermeld in het decreet van 8 mei 2009 betreffende de kwaliteit van onderwijs, zijn samen bevoegd voor de controle op de kwaliteit van de opdracht, vermeld in paragraaf 1.".

Art. 3. Aan deel III, hoofdstuk 4, afdeling 1, onderafdeling 2, van dezelfde codificatie, gewijzigd bij het decreet van 5 april 2019, wordt een artikel III.30/1 toegevoegd, dat luidt als volgt:

"Art. III.30/1. De Zorginspectie, vermeld in artikel 3, § 2, derde lid, van het besluit van de Vlaamse Regering van 31 maart 2006 betreffende het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, betreffende de inwerkingtreding van regelgeving tot oprichting van agentschappen in het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en betreffende de wijziging van regelgeving met betrekking tot dat beleidsdomein, en de onderwijsinspectie, vermeld in het decreet van 8 mei 2009 betreffende de kwaliteit van onderwijs, zijn samen bevoegd voor de controle op de kwaliteit van de internaten buitengewoon onderwijs.".

Art. 4. Aan deel III, hoofdstuk 4, afdeling 1, van dezelfde codificatie, gewijzigd bij het decreet van 5 april 2019, wordt een onderafdeling 4 toegevoegd, die luidt als volgt:

"Onderafdeling 4. Internaten buitengewoon onderwijs".

Art. 5. In dezelfde codificatie, het laatst gewijzigd bij het decreet van 4 februari 2022, wordt aan onderafdeling 4, toegevoegd bij artikel 4, een artikel III.34/1 toegevoegd, dat luidt als volgt:

"Art. III.34/1. Met ingang van 1 september 2022 komt een betrekking in een wervings- of bevorderingsambt in een internaat buitengewoon onderwijs als vermeld in onderafdeling 2 niet in aanmerking voor een benoeming in vast verband.

In afwijking van het eerste lid heeft een vaste benoeming wel uitwerking...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT