Decreet tot wijziging van het decreet van de Franse Gemeenschap van 30 september 2021 betreffende het investeringsplan voor schoolgebouwen in het kader van het Europees plan voor herstel en veerkracht, de 28 avril 2022

Artikel 1. Artikel 5 van het decreet van 30 september 2021 betreffende het investeringsplan voor schoolgebouwen in het kader van het Europees plan voor herstel en veerkracht wordt vervangen door hetgeen volgt:

"Art. 5. § 1. Binnen de perken van de begrotingsenveloppe van 269.000.000 euro kent de regering een uitzonderlijke financiering toe.

§ 2. De aanvragen worden onderzocht en behandeld overeenkomstig de in het decreet vastgestelde criteria voor inaanmerkingneming en prioritering.".

Art. 2. Artikel 6 van hetzelfde decreet wordt opgeheven.

Art. 3. De artikelen 8 tot en met 12 van hetzelfde decreet worden opgeheven.

Art. 4. In de artikelen 14, § 3, eerste lid, 15, § 2, eerste lid, 16, § 2, eerste lid en 17, § 2, eerste lid van hetzelfde decreet worden de woorden " binnen eenzelfde enveloppe na toepassing van de eventuele inhoudingen bedoeld in de artikelen 6 tot 11," opgeheven.

Art. 5. Artikel 18 van hetzelfde decreet wordt vervangen door de volgende tekst:

"De regering stelt de lijst van de gekozen dossiers op overeenkomstig de procedures van de artikelen 7, 13 tot en met 17 en 19. Alvorens deze lijst vast te stellen, raadpleegt de regering over deze lijst de aardoverschrijdende commissie opgericht bij artikel 11 van het decreet van 16 november 2007 betreffende het prioritaire programma voor werken aan de schoolgebouwen van het gewoon en gespecialiseerd basisonderwijs, van het gewoon en gespecialiseerd secundair onderwijs en van het secundair onderwijs voor sociale promotie, van het kunstonderwijs met beperkt leerplan, van de psycho-medisch-sociale centra alsook van de internaten van het gewoon en gespecialiseerd basis- en secundair onderwijs, georganiseerd of gesubsidieerd door de Franse Gemeenschap. Dit advies wordt binnen 10 schoolwerkdagen na de datum van mededeling van de lijst van dossiers aan de aardoverschrijdende commissie aan de Regering meegedeeld.

Art. 6. Artikel 19 van hetzelfde decreet wordt vervangen door de volgende tekst:

"Art. 19. De financiële bijdrage ten laste van het in dit...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT