Decreet tot wijziging van het decreet van 10 maart 1994 betreffende de oprichting van de 'Société wallonne de financement complémentaire des Infrastructures' (Waalse maatschappij voor de aanvullende financiering van de infrastructuren), de 5 mai 2022

Artikel 1. Artikel 5 van het decreet van 10 maart 1994 betreffende de oprichting van de "Société wallonne de financement complémentaire des Infrastructures" (Waalse maatschappij voor de aanvullende financiering van de infrastructuren), laatst gewijzigd bij het programmadecreet van 17 juli 2018, wordt vervangen door hetgeen volgt : "Art. 5. § 1. De maatschappij wordt beheerd door een raad van bestuur, die maximum elf leden telt, aangewezen door de Regering, en die het Gewest vertegenwoordigen.

De voorzitter en de ondervoorzitter van de raad van bestuur worden door de Waalse Regering benoemd. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Het mandaat van de leden van de raad van bestuur heeft een duur van vijf jaar en is hernieuwbaar.

De Regering bepaalt de bezoldiging van de leden van de raad van bestuur met inachtneming van de maxima vastgelegd in het decreet van 12 februari 2004 betreffende de overheidsbestuurder.

De dag van diens benoeming mag het lid van de raad van bestuur de volle leeftijd van zeventig jaar niet hebben bereikt.

De Regering kan de deelname van met raadgevende stem zittende deskundigen aan de raad van bestuur organiseren.

§ 2. De raad van bestuur stelt alle handelingen noodzakelijk of nuttig voor de verwezenlijking van het doel van de maatschappij.

Het dagelijks bestuur wordt toevertrouwd aan een directeur-generaal aangewezen door de Regering voor een mandaat van vijf jaar.

Het dagelijks bestuur omvat zowel de handelingen en de beslissingen die de behoeften uit het dagelijks leven van de maatschappij als de handelingen en de beslissingen die wegens het geringe belang dat ze hebben de tussenkomst van de raad van bestuur niet verantwoorden.

De raad van bestuur kan bijzondere bevoegdheden aan de directeur-generaal overdragen volgens de nadere regels die hij bepaalt.

Elke akte van overdracht maakt het voorwerp uit van een schriftelijke akte die nauwkeurig de bevoegdheden, beoogd bij deze overdracht, en de duur ervan nader omschrijft. De akten van overdracht worden in een register opgetekend. Elke beslissing genomen door de directeur-generaal of het directiecomité bedoeld in artikel 5/1 ter uitvoering van een akte van overdracht wordt bij de eerstvolgende beslissing van de raad van bestuur voorgelegd.

§ 3. De Regering wijst de directeur-generaal bedoeld in paragraaf 2 aan na afloop van een wervingsprocedure. De Regering stelt de nadere toepassingsregels van deze paragraaf vast.

De wervingsprocedure...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT