Decreet tot wijziging van het Energiedecreet van 8 mei 2009, wat de uitwisseling van gegevens tussen kredietgevers en het VEKA betreft, de 2 avril 2021

Artikel 1. Dit decreet regelt een gewestaangelegenheid.

Art. 2. Aan artikel 8.2.3 van het Energiedecreet van 8 mei 2009, ingevoegd bij het decreet van 30 oktober 2020, wordt een paragraaf 3 toegevoegd, die luidt als volgt:

" § 3. In het kader van de steunprogramma's, vermeld in paragraaf 1, worden de volgende categorieën van persoonsgegevens door de kredietgevers verwerkt en aan het VEKA bezorgd:

  1. de identificatiegegevens van de kredietnemers;

  2. de identificatiegegevens en het type van het gebouw of de gebouweenheid;

  3. de voorwaarden en kenmerken van de leningen;

  4. het rekeningnummer van de kredietnemer;

  5. de energiegegevens van het gebouw;

  6. het certificaatnummer van het energieprestatiecertificaat;

  7. de datum van de authentieke akte van verwerving of, bij gebrek daaraan, de datum van de authentieke kredietakte, de onderhandse kredietovereenkomst of de eerste opname van het hoofdkrediet.

    Voor de unieke identificatie van de betrokken persoon of personen kan het rijksregisternummer, het BIS-nummer of het vreemdelingennummer opgevraagd en verwerkt worden.

    Voor de verwerking van persoonsgegevens in het kader van het toekennen van de steunprogramma's, vermeld in paragraaf 1, zijn de kredietgevers de verwerkingsverantwoordelijke, vermeld in artikel 4, 7), van de algemene verordening gegevensbescherming.

    Voor de verwerking van persoonsgegevens in het kader van het beheer van de steunprogramma's, vermeld in paragraaf 1, is het VEKA de verwerkingsverantwoordelijke, vermeld in artikel 4, 7), van de algemene verordening gegevensbescherming.

    De Vlaamse Regering kan nadere voorwaarden en modaliteiten bepalen met betrekking tot de gegevensuitwisseling tussen de kredietgevers en het VEKA.

    De Vlaamse Regering bepaalt voor de verwerking van persoonsgegevens een bewaartermijn. Deze termijn is niet langer dan noodzakelijk voor de toepassing van de door of krachtens dit artikel vastgestelde regels of voor de toepassing van artikel 13.4.13, en is niet langer dan dertig jaar.".

    Art. 3. Aan artikel 9.1.2 van hetzelfde decreet, opgeheven bij het decreet van 14 februari 2014 en opnieuw opgenomen bij het decreet van 16 november 2018, wordt een derde lid toegevoegd, dat luidt als volgt:

    "Voor de verwerkingen van persoonsgegevens in het kader van het toekennen van een energielening zijn de energiehuizen de verwerkingsverantwoordelijke, vermeld in artikel 4, 7), van de algemene verordening gegevensbescherming.".

    Art. 4. Artikel 9.1.4 van hetzelfde decreet, opgeheven...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT