Decreet tot wijziging van het decreet van 24 oktober 2008 tot bepaling van de voorwaarden voor de subsidiëring van de tewerkstelling in de socioculturele sectoren van de Franse Gemeenschap, de 19 avril 2018

Artikel 1. In artikel 1 van het decreet van 24 oktober 2008 tot bepaling van de voorwaarden voor de subsidiëring van de tewerkstelling in de socioculturele sectoren van de Franse Gemeenschap, worden 10°, 11° en 12° vervangen als volgt :

"10° " Lokale televisiezenders en federatie van lokale televisiezenders " : de activiteitensector geregeld bij het gecoördineerd decreet van 26 maart 2009 betreffende de audiovisuele mediadiensten"

  1. " Productieateliers en gastateliers " : de sector geregeld bij Hoofdstuk I van Titel VI van het decreet van 10 november 2011 betreffende de ondersteuning van de filmsector en de audiovisuele creatie, met uitzondering van de schoolateliers bedoeld in artikel 62, 3°, en bij Hoofdstuk II van Titel IX van het gecoördineerd decreet van 26 maart 2009 betreffende de audiovisuele mediadiensten wat betreft het "atelier de création sonore et radiophonique"

  2. " PointCulture " : de instelling erkend door het koninklijk besluit van 7 april 1971 tot vaststelling van de voorwaarden voor het verlenen van toelagen aan de Franstalige Mediatheek van België en van de voorwaarden voor de erkenning van en het verlenen van toelagen aan de regionale en plaatselijke instellingen die audiovisuele middelen uitlenen ter bevordering van de voortdurende scholing, die "Point Culture" is geworden bij de wijziging van haar statuten van 5 juli 2013.".

    Art. 2. In artikel 2 van hetzelfde decreet wordt 9° vervangen als volgt :

    "9° PointCulture.".

    Art. 3. In artikel 5 van hetzelfde decreet worden de woorden "De Mediatheek" vervangen door de woorden "PointCulture".

    Art. 4. In artikel 8 van hetzelfde decreet wordt het tweede lid opgeheven.

    Art. 5. Artikel 11 van hetzelfde decreet wordt vervangen als volgt :

    "Art. 11. In afwijking van artikel 10, 1°, worden in artikel 9, 3° de betrekkingen opgeteld die bedoeld zijn in de artikelen 186 tot 193 van de wet van 12 augustus 2000 houdende sociale, budgettaire en andere bepalingen en haar uitvoeringsbesluiten voor zover :

  3. de werknemer ter beschikking wordt gesteld van een vereniging die erkend wordt krachtens de sectorregeling;

  4. de werknemer onder de activiteitensector ressorteert waarvoor de aanvraag om subsidie verantwoord wordt;

  5. de betrokken groepering onder de paritaire commissie voor de socioculturele sector ressorteert.

    Art. 6. Artikel 12, § 2, van hetzelfde decreet wordt aangevuld met een nieuw lid, luidend als volgt : "Bij wijze van afwijkingsmaatregel kan de permanente betrekking, zoals bedoeld in artikel 9, 1°, in trap 3 gerangschikt worden, in geval van een vervanging in verband met de schorsing van de overeenkomst en in de arbeidsregeling van de vervangen persoon, voor de duur van deze vervanging en ten hoogste tijdens vijftien weken, per kalenderjaar en per vereniging. Deze vervangingsbetrekking kan afwijken van de toepassing van artikel 10, 2".

    Art. 7. Artikel 16, § 1, van hetzelfde decreet wordt vervangen als volgt : " § 1. Vanaf 2016, onverminderd de gunstigere bepalingen bedoeld in de regelgeving van de activiteitensectoren opgesomd in artikel 2, met uitsluiting van 5° en 9°, geniet de federatie, per voltijdse equivalente betrekking bedoeld in artikel 9°, 1°, een subsidie die gebaseerd is op :

    1. 10 basispunten;

    2. 4.75 aanvullende punten.

    De Regering kan per voltijds equivalent het aantal bijkomende punten verhogen.

    Art. 8. In artikel 16, § 2, van hetzelfde decreet wordt het eerste lid aangevuld als volgt :

    "onverminderd het bedrag berekend in artikel 20, § 1, 8°. "

    Art. 9. In artikel 16, § 2, tweede...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT