Decreet ter bevordering van de competenties in vreemde talen in het onderwijs, de 27 juin 2022

Artikel 1. - Artikel 6, A, a), van het koninklijk besluit van 2 oktober 1968 tot vaststelling en rangschikking van de ambten der leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch en psychosociaal personeel, alsook administratief personeel bij de inrichtingen voor kleuteronderwijs, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs van de Staat, en van de ambten der leden van de inspectiedienst belast met het toezicht op deze inrichtingen wordt aangevuld met een bepaling onder 1.1, luidende :

"1.1. vakleerkracht voor activiteiten in vreemde talen in het kleuteronderwijs;"

Art. 2. - In hoofdstuk XIbis van het koninklijk besluit van 22 maart 1969 tot vaststelling van het statuut van de personeelsleden van het gemeenschapsonderwijs, laatstelijk gewijzigd bij het decreet van 28 juni 2021, wordt een artikel 169triciessemel ingevoegd, luidende :

"Art. 169triciessemel - In afwijking van artikel 22, § 1, eerste lid, geschiedt de oproep tot de kandidaten voor een tijdelijke aanstelling in het ambt van vakleerkracht voor activiteiten in vreemde talen in het kleuteronderwijs voor het schooljaar 2022-2023 tussen de dag waarop het decreet van 27 juni 2022 is aangenomen en 31 augustus 2022."

Art. 3. - In hoofdstuk II van het koninklijk besluit van 22 april 1969 betreffende de bekwaamheidsbewijzen vereist van de leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch en psycho-sociaal personeel, alsook administratief persoon der rijksinrichtingen voor kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs, alsmede der internaten die van deze inrichtingen afhangen, laatstelijk gewijzigd bij het decreet van 28 juni 2021, wordt een artikel 6.1 ingevoegd, luidende :

"Art. 6.1 - Als vereist bekwaamheidsbewijs voor het ambt van vakleerkracht voor activiteiten in vreemde talen in het kleuteronderwijs geldt het diploma van kleuteronderwijzer of het diploma van onderwijzer voor het lager onderwijs, aangevuld met het bewijs dat betrokkene geslaagd is voor een opleiding in vreemdetalendidactiek en het bewijs dat betrokkene een grondige kennis van de vreemde taal in kwestie heeft."

Art. 4. - Artikel 97 van het decreet van 31 augustus 1998 betreffende de opdrachten toevertrouwd aan de inrichtende machten en aan het schoolpersoneel en houdende algemene pedagogische en organisatorische bepalingen voor de gewone en...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT