Decreet houdende wijziging van het Antidopingdecreet van 25 mei 2012, wat het verkrijgen van een toestemming wegens therapeutische noodzaak en het invoeren van het begrip dopingcontroleur betreft, de 5 avril 2019

Artikel 1. Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid.

Art. 2. In artikel 2 van het Antidopingdecreet van 25 mei 2012, vervangen door het decreet van 19 december 2014 en gewijzigd bij het decreet van 8 juni 2018, wordt een punt 16° /1 ingevoegd, dat luidt als volgt:

"16° /1 dopingcontroleur: een official die opgeleid is en door de monsterafname-instantie gemachtigd is om de verantwoordelijkheden te dragen die aan dopingcontroleurs worden toevertrouwd;".

Art. 3. In artikel 3, eerste lid, 5°, van hetzelfde decreet, vervangen door het decreet van 19 december 2014, wordt het woord "controlearts" vervangen door het woord "dopingcontroleur".

Art. 4. Artikel 10, § 1, tweede lid, van hetzelfde decreet, vervangen bij het decreet van 19 december 2014, wordt opgeheven.

Art. 5. In artikel 15 van hetzelfde decreet, vervangen bij het decreet van 19 december 2014 en gewijzigd bij het decreet van 4 december 2015, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in paragraaf 2, eerste lid, worden de woorden "erkende controlearts" vervangen door het woord "dopingcontroleur";

  2. paragraaf 2, tweede lid, wordt vervangen door wat volgt:

    "De Vlaamse Regering bepaalt de wijze waarop personen erkend kunnen worden als dopingcontroleur. De Vlaamse Regering kan verschillende categorieën van dopingcontroleurs bepalen en kan voorzien in specifieke opleidings- en ervaringsvereisten, en de toezichtsopdracht van de verschillende dopingcontroleurs inhoudelijk, geografisch of in de tijd beperken. De erkende dopingcontroleurs kunnen zich bij de uitvoering van een dopingcontrole laten bijstaan door chaperons.";

  3. in paragraaf 4 wordt het woord "controleartsen" vervangen door het woord "dopingcontroleurs".

    Art. 6. In artikel 17 van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 19 december 2014, wordt het woord "controlearts" vervangen door het woord "dopingcontroleur".

    Art. 7. In het opschrift van hoofdstuk 3 van titel 5 van hetzelfde decreet wordt het woord "controleartsen" vervangen door het woord "dopingcontroleurs".

    Art. 8. In artikel 19 van hetzelfde decreet...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT