Decreet houdende verscheidene fiscale bepalingen, de 6 mai 2019

HOOFDSTUK I. - Wijzigingen in het Wetboek der successierechten

Artikel 1. In artikel 21, lid 1, van het Wetboek der successierechten, laatst gewijzigd bij het decreet van 19 september 2013, wordt punt III vervangen door hetgeen volgt :

"III. Voor financiële instrumenten die tot de verhandeling zijn toegelaten op Belgische of buitenlandse gereglementeerde markten als vermeld in artikel 2, lid 1, 5° en 6°, van de wet van 2 augustus 2002 betreffende het toezicht op de financiële sector en de financiële diensten en de Belgische of buitenlandse multilaterale handelsfaciliteiten bedoeld in artikel 2, lid 1, 4°, van dezelfde wet, volgens de beurswaarden ervan.

Onder beurswaarde wordt de slotkoers verstaan, zoals bepaald op basis van de koersinformatie, beschikbaar in de gespecialiseerde geschreven pers en/of middels gespecialiseerde elektronisch raadpleegbare bronnen.

De aangevers kunnen kiezen uit de beurswaarde op datum van overlijden, de beurswaarde op datum van één maand na het overlijden of de beurswaarde op datum van twee maanden na het overlijden.

Wanneer er op één van die data geen notering is, geldt de beurswaarde op de eerstvolgende dag waarop er opnieuw een beursnotering wordt vastgesteld. Indien er op de gekozen datum een beursnotering voorhanden is voor sommige aan te geven waarden, maar niet voor andere, dienen laatstbedoelde waarden te worden aangegeven volgens de beurswaarden van de eerstvolgende dag waarop er wel een beursnotering is.

De aangevers mogen slechts één van voornoemde data kiezen, die zal gelden voor al de nagelaten waarden. De aangevers geven hun keuze aan in de aangifte, waarin zij tevens de door hen geraadpleegde bron voor de opgegeven beurswaarden vermelden. ".

Art. 2. In artikel 21 van het Wetboek van successierechten, laatst gewijzigd bij het decreet van 19 september 2013, wordt punt IIIbis opgeheven.

HOOFDSTUK II. - Wijzigingen in het Wetboek der registratie-, hypotheek- en griffierechten

Art. 3. In artikel 921 van het Wetboek van registratie-, hypotheek- en griffierechten, laatst gewijzigd bij de wet van 25 december 2016, worden de woorden "in de artikelen 87 en 88" vervangen door de woorden "in artikel 88 en in artikel 3, lid 1, 7°, a), van de bijzondere wet van 16 januari 1989 betreffende de financiering van de Gemeenschappen en de Gewesten".

Art. 4. In artikel 133, lid 2, van hetzelfde Wetboek, laatst gewijzigd bij het decreet van 1 juni 2017, wordt littera a) vervangen door wat volgt :

"a) Als de gift...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT