Decreet houdende oprichting binnen het 'Agence wallonne de la santé, de la protection sociale, du handicap et des familles' (Waals Agentschap voor Gezondheid, Sociale Bescherming, Handicap en Gezinnen) van een technische commissie 'Revalidatie' die voor de branche 'Welzijn en Gezondheid' en de branche 'Handicap' gemeenschappelijk is, de 31 janvier 2019

Artikel 1. Dit decreet regelt overeenkomstig artikel 138 van de Grondwet aangelegenheden bedoeld in artikel 128, § 1, van de Grondwet.

Art. 2. In de artikelen 4/1, § 5, eerste lid, 2°, 6, § 1, derde lid, 3°, 18/1, § 1, eerste lid, 9°, 25, 25/1, § 1, eerste lid en § 2, tweede lid, 25/2, tweede lid, 25/3, en 25/4, § 1, eerste lid, § 2, § 4, eerste lid en § 5, eerste lid, van het Waalse Wetboek van Sociale Actie en Gezondheid worden de woorden "23 en 24" telkens vervangen door de woorden "23, 24 en 24/1".

Art. 3. In artikel 11/1, § 1, eerste lid, van hetzelfde Wetboek wordt punt 9° vervangen door wat volgt:

"9° keurt de revalidatieovereenkomsten goed, op voorstel van de Commissie bedoeld in artikel 24/1, na advies van de financiële en budgettaire monitoringsraad;".

Art. 4. In artikel 2, § 2, tweede lid, van hetzelfde Wetboek wordt punt 2° opgeheven.

Art. 5. In artikel 13, § 2, tweede lid, van hetzelfde Wetboek wordt punt 2° opgeheven.

Art. 6. In artikel 14, § 2, tweede lid, van hetzelfde Wetboek wordt punt 2° opgeheven.

Art. 7. Hetzelfde Wetboek wordt aangevuld met een artikel 24/1, luidend als volgt :

"Art. 24/1. Er wordt een technische commissie "Revalidatie" opgericht die voor de branche "Welzijn en Gezondheid" en de branche "Handicap" gemeenschappelijk is.

De technische commissie "Revalidatie" bestaat uit:

  1. vijf vertegenwoordigers van de verzekeringsinstellingen aangewezen op voorstel van de leden van het Comité "Welzijn en Gezondheid" en van het Comité "Handicap";

  2. vijf vertegenwoordigers aangewezen op voorstel van de leden van het Comité "Welzijn en Gezondheid" en van het Comité "Handicap" onder de andere leden dan de vertegenwoordigers van de verzekeringsinstellingen van elke commissie bedoeld in de artikelen 12, 13, 14, 15 en 23;

  3. vijf leden erkend voor hun technische vaardigheden, onder wie twee leden voor hun bevoegdheden inzake begroting, die door de Regering worden aangewezen.

De technische commissie "Revalidatie" is bevoegd om revalidatieovereenkomsten voor te stellen aan het Comité "Welzijn en Gezondheid" en aan het Comité "Handicap"".

Art. 8. Dit decreet treedt in werking op 1 januari 2019.

Handtekening

...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT