Decreet houdende maatregelen inzake onderwijs en opleiding 2018, de 18 juin 2018

HOOFDSTUK 1. - Wijziging van het koninklijk besluit van 15 april 1958 houdende bezoldigingsregeling van het onderwijzend, wetenschappelijk en daarmee gelijkgesteld personeel van het Ministerie van Openbaar Onderwijs

Artikel 1. In artikel 16, § 1, A, a), van het koninklijk besluit van 15 april 1958 houdende bezoldigingsregeling van het onderwijzend, wetenschappelijk en daarmee gelijkgesteld personeel van het Ministerie van Openbaar Onderwijs, vervangen bij het decreet van 19 maart 2012 en gewijzigd bij de decreten van 24 juni 2013 en 26 juni 2017, worden de woorden "tussen drie en zes jaar" vervangen door de woorden "op kleuterschoolleeftijd die inhoudelijk overeenstemt met een door de Duitstalige Gemeenschap georganiseerde of gesubsidieerde kleuterschool en."

HOOFDSTUK 2. - Wijziging van het koninklijk besluit van 29 augustus 1966 tot vaststelling en indeling van de ambten van het administratief personeel van de Rijksinrichtingen voor kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs

Art. 2. In artikel 1 van het koninklijk besluit van 29 augustus 1966 tot vaststelling en indeling van de ambten van het administratief personeel van de Rijksinrichtingen voor kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs, laatstelijk gewijzigd bij het decreet van 24 juni 2013, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

1° het volgende ambt wordt ingevoegd :

"netwerktechnicus"

2° het ambt van "administratieve coördinator" wordt opgeheven.

Art. 3. In artikel 2, 1°, van hetzelfde koninklijk besluit, laatstelijk gewijzigd bij het decreet van 24 juni 2013, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

1° het volgende wervingsambt wordt ingevoegd :

"netwerktechnicus"

2° het wervingsambt van "administratieve coördinator" wordt opgeheven.

HOOFDSTUK 3. - Wijziging van het koninklijk besluit van 19 juni 1967 tot vaststelling van de bekwaamheidsbewijzen vereist van de kandidaten voor de wervingsambten van het administratief personeel en van het meesters-, vak- en dienstpersoneel van de Rijksinrichtingen voor kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs

Art. 4. In artikel 1, eerste lid, van het koninklijk besluit van 19 juni 1967 tot vaststelling van de bekwaamheidsbewijzen vereist van de kandidaten voor de wervingsambten van het administratief personeel en van het meesters-, vak- en dienstpersoneel van de Rijksinrichtingen voor kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs worden de volgende wijzigingen aangebracht :

1° de bepaling onder 2bis, ingevoegd bij het decreet van 27 juni 2005 en vervangen bij het decreet van 26 juni 2006, wordt vervangen als volgt :

"2bis. hoofdsecretaris :

  1. een studiegetuigschrift van het hoger onderwijs van het korte type in de studierichting Secretariaat;

  2. een eindgetuigschrift van het hoger secundair onderwijs in de studierichting Secretariaat, aangevuld met vijf jaar nuttige beroepservaring in het kader van een beroepsactiviteit die verband houdt met het ambt van hoofdsecretaris, waarbij deeltijdse prestaties in verhouding tot een voltijdse betrekking worden aangerekend;

  3. een eindgetuigschrift van het hoger algemeen secundair onderwijs, aangevuld met vijf jaar nuttige beroepservaring in het kader van een beroepsactiviteit die verband houdt met het ambt van hoofdsecretaris, waarbij deeltijdse prestaties in verhouding tot een voltijdse betrekking worden aangerekend;

  4. als vereist bekwaamheidsbewijs geldt eveneens elk diploma dat werd uitgereikt na een succesvolle beëindiging van een opleiding van het hoger onderwijs van het korte type, van het hoger technisch secundair onderwijs of van het hoger secundair beroepsonderwijs en waarvan de hoofdvakken verband houden met het ambt van hoofdsecretaris. In dat geval beslist de Regering, op basis van een advies van de onderwijsinspectie, of het diploma de houder ervan in staat stelt om het ambt uit te oefenen. Gaat het om het eindgetuigschrift van het hoger secundair onderwijs, dan wordt het aangevuld met vijf jaar nuttige beroepservaring in het kader van een beroepsactiviteit die verband houdt met het ambt van hoofdsecretaris, waarbij deeltijdse prestaties in verhouding tot een voltijdse betrekking worden aangerekend;"

    2° de bepaling onder 2quinquies, ingevoegd bij het decreet van 24 juni 2013, wordt vervangen als volgt :

    "2quinquies. netwerktechnicus :

  5. het diploma van een master of een bachelor in de studierichting Informatica of PC- en netwerktechniek;

  6. het diploma van opleiding tot ondernemingshoofd (Meisterbrief) als netwerktechnicus of als pc-technicus;

  7. het eindgetuigschrift van het hoger secundair technisch onderwijs in de studierichting Informatica of PC- en netwerktechniek, aangevuld met minstens drie jaar nuttige beroepservaring. De nuttige beroepservaring moet worden opgedaan in het kader van een beroepsactiviteit die verband houdt met het uitgeoefende ambt. Deeltijdse prestaties worden in verhouding tot een voltijdse betrekking aangerekend."

    HOOFDSTUK 4. - Wijziging van het koninklijk besluit van 2 oktober 1968 tot vaststelling en rangschikking van de ambten der leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch en psychosociaal personeel bij de inrichtingen voor kleuteronderwijs, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs van de Staat, en van de ambten der leden van de inspectiedienst belast met het toezicht op deze inrichtingen

    Art. 5. In artikel 6, Dbis), b), van het koninklijk besluit van 2 oktober 1968 tot vaststelling en rangschikking van de ambten der leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch personeel bij de inrichtingen voor kleuteronderwijs, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs van de Staat, en van de ambten der leden van de inspectiedienst belast met het toezicht op deze inrichtingen, ingevoegd bij het besluit van de Regering van 31 augustus 2000 en laatstelijk gewijzigd bij het decreet van 29 juni 2015, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

    1° in de bepaling onder 1°, ingevoegd bij het decreet van 24 juni 2013, wordt het woord "coördinator" vervangen door het woord "middenmanager";

    2° in de bepaling onder 2°, ingevoegd bij het decreet van 29 juni 2015, wordt de punt op het einde van de zin door een puntkomma vervangen;

    3° er wordt een bepaling onder 3° ingevoegd, luidende :

    "3° coördinator van een time out-instelling."

    HOOFDSTUK 5. - Wijziging van het koninklijk besluit van 22 maart 1969 tot vaststelling van het statuut van de leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch en psychosociaal personeel der inrichtingen voor kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs van de Staat, alsmede der internaten die van deze inrichtingen afhangen en van de leden van de inspectiedienst die belast is met het toezicht op deze inrichtingen

    Art. 6. In het opschrift van hoofdstuk VIIter van het koninklijk besluit van 22 maart 1969 tot vaststelling van het statuut van de leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch personeel der inrichtingen voor kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs van de staat, alsmede der internaten die van deze inrichtingen afhangen en van de leden van de inspectiedienst die belast is met het toezicht op deze inrichtingen, ingevoegd bij het decreet van 24 juni 2013, wordt het woord "coördinatoren" vervangen door het woord "middenmanagers".

    Art. 7. In artikel 91quaterdecies van hetzelfde koninklijk besluit, ingevoegd bij het decreet van 24 juni 2013, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

    1° in het eerste lid wordt het woord "coördinator" telkens vervangen door het woord "middenmanager";

    2° het tweede lid wordt vervangen als volgt :

    "De artikelen 91septies, §§ 2 en 3, 91octies, §§ 1 en 2, 91nonies, 91undecies tot 91terdecies zijn van toepassing op de middenmanager."

    Art. 8. Artikel 91quinquiesdecies van hetzelfde koninklijk besluit, ingevoegd bij het decreet van 24 juni 2013 en gewijzigd bij het decreet van 29 juni 2015, wordt vervangen als volgt :

    "Art. 91quinquiesdecies - Toelatingsvoorwaarden

    Alleen een personeelslid van de betrokken school mag het ambt van middenmanager bekleden, indien het :

    1° voldoet aan de voorwaarden vermeld in artikel 91quater, met uitzondering van het eerste lid, 2°;

    2° ten minste een diploma van het hoger onderwijs van de eerste graad of een diploma van opleiding tot ondernemingshoofd (Meisterbrief) bezit;

    3° voldoet aan de voorwaarde vermeld in artikel 16, 5°, voor een ambt van de categorie van het onderwijzend personeel;

    4° ten minste drie jaar nuttige beroepservaring kan bewijzen.

    De nuttige beroepservaring vermeld in het eerste lid, 3°, moet worden opgedaan in het kader van een beroepsactiviteit die verband houdt met het uitgeoefende ambt, waarbij deeltijdse prestaties in verhouding tot een voltijdse betrekking meetellen.

    Indien het ambt niet bekleed kan worden door een personeelslid van de betrokken school, mag het bekleed worden door een persoon die voldoet aan de voorwaarden vermeld in het eerste en het tweede lid."

    Art. 9. In artikel 91sexiesdecies van hetzelfde koninklijk besluit, ingevoegd bij het decreet van 24 juni 2013, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

    1° in het eerste lid wordt het woord "coördinator" vervangen door het woord "middenmanager" en het eerste lid wordt aangevuld met de volgende zin :

    "Indien gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid vermeld in artikel 91quinquiesdecies, derde lid, wordt de oproep ook in de pers bekendgemaakt.";

    2° in het tweede lid wordt het woord "coördinator" vervangen door het woord "middenmanager".

    Art. 10. Artikel 91septiesdecies van hetzelfde koninklijk besluit, ingevoegd bij het decreet van 24...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT