Decreet houdende instemming met het samenwerkingsakkoord gesloten tussen de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschapscommissie en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie in verband met het verplichte inburgeringstraject van nieuwkomers in Brussel-Hoofdstad, de 9 mai 2019

Artikel 1. Dit besluit regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 138 van de Grondwet.

Art. 2. Het samenwerkingsakkoord gesloten tussen de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschapscommissie en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie in verband met het verplichte inburgeringstraject van nieuwkomers in Brussel-Hoofdstad wordt goedgekeurd.

Art. 3. Artikel 7 van het decreet van de Franse Gemeenschapscommissie van 18 juli 2013 betreffende het onthaaltraject voor nieuwkomers in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt vervangen door de woorden:

"Art. 7. - De begunstigde krijgt een opvolgingsattest voor het eerste en desgevallend tweede luik van het onthaaltraject.

De begunstigde kan aan het einde van het traject een attest krijgen. Dit attest kan los van de in het eerste lid bedoelde attesten uitgereikt worden wanneer geacht wordt dat voldaan is aan de verplichtingen die de Ordonnantie van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van 11 mei 2017 betreffende het inburgeringstraject voor de nieuwkomers oplegt in verband met het volgen van het inburgeringstraject.

Krachtens de Ordonnantie van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van 11 mei 2017 betreffende het inburgeringstraject voor de nieuwkomers kan de begunstigde een attest van regelmatige inschrijving en van opschorting van het volgen van het inburgeringstraject krijgen.

De uitreikingsvoorwaarden worden bij het onthaal meegedeeld aan de begunstigden.

Het College bepaalt de uitreikingsvoorwaarden evenals de inhoud van de in het eerste, tweede en derde lid bedoelde attesten.".

Art. 4. In artikel 8, § 1 van het decreet van de Franse Gemeenschapscommissie van 18 juli 2013 betreffende het onthaaltraject voor nieuwkomers in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest worden de woorden "het opvolgingsattest uit dat...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT