Decreet betreffende de uitoefening, door de Duitstalige Gemeenschap, van de bevoegdheden van het Waals Gewest inzake ruimtelijke ordening en bepaalde aanverwante materies, de 29 avril 2019

Artikel 1. De Duitstalige Gemeenschap oefent, op het grondgebied van het Duitse taalgebied, alle bevoegdheden van het Waals Gewest uit:

  1. voor de aangelegenheid 'ruimtelijke ordening', vermeld in artikel 6, § 1, I, 1° tot 6°, van de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, hierna 'de bijzondere wet' genoemd;

  2. voor de aangelegenheid 'juridisch stelsel van de landwegenis', vermeld in artikel 6, § 1, X, 2bis, van de bijzonder wet, beperkt tot de gemeentewegen;

  3. voor de aangelegenheid 'onteigening ten algemenen nutte' vermeld in artikel 6quater van de bijzondere wet.

    De bevoegdheden van het Waals Gewest betreffende de aangelegenheden bedoeld in het eerste lid worden uitgeoefend door het Parlement en de Regering van de Duitstalige Gemeenschap.

    Art. 2. De overdracht van de uitoefening van de aangelegenheden bedoeld in artikel 1 geschiedt zonder goederenoverdracht.

    Art. 3. § 1 - Met het oog op de uitoefening van de aangelegenheden vermeld in artikel 1 kunnen personeelsleden van de externe directie Eupen van het Operationeel Directoraat-generaal Ruimtelijke Ordening, Wonen, Erfgoed en Energie (DGO4) van de Waalse Overheidsdienst, op hun verzoek, overgedragen worden aan de Duitstalige Gemeenschap; die overdracht geschiedt bij besluit van de Waalse Regering, op eensluidend advies van de Regering van de Duitstalige Gemeenschap.

    Statutaire personeelsleden kunnen alleen overgeheveld worden als ze voldoen aan de voorwaarde gesteld in artikel 69, § 2, van de wet van 31 december 1983 tot hervorming der instellingen voor de Duitstalige Gemeenschap.

    § 2 - De Waalse Regering wordt gemachtigd over te gaan tot de overdracht van de personeelsleden bedoeld in paragraaf 1.

    De personeelsleden worden overgedragen in hun dienstgraad of een gelijkwaardige dienstgraad en in hun hoedanigheid.

    Zij behouden ten minste de bezoldigingen en de dienstanciënniteit die zij hadden of zouden hebben verkregen, indien zij de functie hadden blijven uitoefenen die zij op het tijdstip van hun overdracht in hun dienst van oorsprong bekleedden.

    Art. 4. § 1 - Voor de overdracht van de aangelegenheden vermeld in artikel 1 wordt aan de Duitstalige Gemeenschap een vanaf 2020 op de begroting van het Waals Gewest ingeschreven jaarlijkse dotatie toegekend.

    § 2 - Het basisbedrag van de jaarlijkse dotatie vermeld in paragraaf 1 stemt overeen met een bedrag van 1.480.751,13 euro.

    Een aanpassing van het bedrag vermeld in het eerste lid wordt vastgelegd door de Waalse...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT