Decreet betreffende de uitoefening door de Duitstalige Gemeenschap van de bevoegdheden van het Waals Gewest inzake huisvesting, de 29 avril 2019

Artikel 1. In het Duitse taalgebied worden alle bevoegdheden van het Waals Gewest in de aangelegenheid huisvesting bedoeld in artikel 6, § 1, IV, van de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen uitgeoefend door de Duitstalige Gemeenschap.

De bevoegdheden van het Waals Gewest betreffende de aangelegenheid bedoeld in het eerste lid worden uitgeoefend door het Parlement en de Regering van de Duitstalige Gemeenschap.

In het kader van een samenwerkingsakkoord tussen het Waals Gewest en de Duitstalige Gemeenschap wordt een specifieke opvolging van het huisvestingsbeleid ingevoerd.

Art. 2. De onroerende goederen van de 'Société wallonne du Logement' (Waalse Huisvestingsmaatschappij) die in het Duitse taalgebied gelegen zijn en noodzakelijk zijn voor de uitoefening van de bevoegdheid vermeld in artikel 1, worden kosteloos overgedragen aan de Duitstalige Gemeenschap.

De voorwaarden en modaliteiten van die overdracht worden vastgelegd bij besluit van het Waals Gewest, na eensluidend advies van de Regering van de Duitstalige Gemeenschap.

De overdrachten geschieden van rechtswege. Na inwerkingtreding van het besluit bedoeld in het tweede lid zijn ze zonder nadere formaliteiten tegenstelbaar aan derden.

Art. 3. De overdracht van de uitoefening van de aangelegenheid bedoeld in artikel 1 geschiedt zonder personeelsoverdracht.

Art. 4. § 1 - Voor de overdracht van de aangelegenheid vermeld in artikel 1 wordt aan de Duitstalige Gemeenschap een vanaf 2020 op de begroting van het Waals Gewest ingeschreven jaarlijkse dotatie toegekend.

§ 2 - Het basisbedrag van de jaarlijkse dotatie vermeld in paragraaf 1 stemt overeen met een bedrag van 4.389.755 euro.

§ 3 - Vanaf het begrotingsjaar 2021 wordt het voor het vorige begrotingsjaar toegekende bedrag jaarlijks aangepast aan de procentuele verandering van het gemiddelde indexcijfer van de consumptieprijzen van het betrokken begrotingsjaar, alsook aan 55 % van de reële groei van het bruto binnenlands product van het betrokken begrotingsjaar, op de wijze als bepaald in artikel 33, § 2, van de bijzondere wet van 16 januari 1989 betreffende de financiering van de Gemeenschappen en de Gewesten.

§ 4 - De jaarlijkse dotatie wordt uiterlijk op de eerste werkdag van de maand mei van het betreffende jaar overgeschreven, d.i. de eerste kalenderdag van de maand mei van het betreffende jaar met uitzondering van een zaterdag, zondag of wettelijke feestdag.

§ 5 - Indien de in paragraaf 4 vastgelegde...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT