12 DECEMBER 2010. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 6 mei 2010, gesloten in het Paritair Subcomité voor de houthandel, betreffende de vaststelling van de werkgeversbijdragen aan 'Fonds voor bestaanszekerheid van de houthandel' (1)

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 7 februari 1958 betreffende de fondsen voor bestaanszekerheid, inzonderheid op artikel 2;

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Subcomité voor de houthandel;

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 6 mei 2010, gesloten in het Paritair Subcomité voor de houthandel, betreffende de vaststelling van de werkgeversbijdragen aan "Fonds voor bestaanszekerheid van de houthandel".

Art. 2. De Minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 12 december 2010.

ALBERT

Van Koningswege :

De Vice-Eerste Minister

en Minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid,

Mevr. J. MILQUET

_______

Nota

(1) Verwijzingen naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 7 januari 1958, Belgisch Staatsblad van 7 februari 1958.

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Paritair Subcomité voor de houthandel

Collectieve arbeidsovereenkomst van 6 mei 2010

Vaststelling van de werkgeversbijdragen aan "Fonds voor bestaanszekerheid van de houthandel" (Overeenkomst geregistreerd op 23 juni 2010 onder het nummer 99964/CO/125.03)

HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers die onder het Paritair Subcomité voor de houthandel ressorteren, alsook op hun werklieden.

Onder "werklieden" bedoelt men : de werklieden en werksters.

HOOFDSTUK II. - Bijdragen aan het fonds voor bestaanszekerheid

Art. 2. Deze collectieve arbeidsovereenkomst wordt gesloten ter uitvoering van artikel 5 van de statuten van het "Fonds voor bestaanszekerheid van de houthandel", opgericht bij collectieve arbeidsovereenkomst van 30 april 1996, gesloten in het Paritair Subcomité voor de houthandel, ter oprichting van een fonds voor bestaanszekerheid, "Fonds voor bestaanszekerheid van de houthandel" genaamd en tot vaststelling van zijn statuten, geregistreerd onder het nummer 41800/CO/125.03.

Art. 3. De totale werkgeversbijdrage aan het "Fonds voor bestaanszekerheid van de houthandel" bedraagt vanaf 1 januari 2010, 9,60 pct. van de brutolonen aan 108 pct.

Art. 4...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT