Crisisdecreet 2020, de 6 avril 2020

HOOFDSTUK 1. - Bevoegdheden van de gemeenteraad

Artikel 1. - § 1 - Ongeacht alle andersluidende bepalingen kunnen de bevoegdheden van de gemeenteraad vermeld in artikel 35 van het Gemeentedecreet van 23 april 2018 onder de volgende voorwaarden gedurende een periode van dertig dagen uitgeoefend worden door het gemeentecollege :

  1. het gaat uitsluitend om bevoegdheden van de gemeenteraad die dringend moeten worden uitgeoefend om de continuïteit van de openbare dienstverlening te garanderen;

  2. het gemeentecollege rechtvaardigt in zijn beslissing waarom het uiterst dringend en dwingend noodzakelijk is om terug te grijpen op deze bepaling;

  3. het gemeentecollege zendt de in de plaats van de gemeenteraad genomen beslissingen binnen een termijn van tien werkdagen ter informatie over aan alle gemeenteraadsleden. De beslissingen houden op gevolg te hebben als de gemeenteraad ze niet binnen een termijn van drie maanden bevestigt.

    De beslissingen die het gemeentecollege overeenkomstig het eerste lid heeft genomen, kunnen bestaande verordeningen en beslissingen van de gemeenteraad wijzigen, aanvullen, opheffen of vervangen. Zij kunnen met name in geval van niet-naleving in administratieve sancties voorzien.

    De beslissingen die het gemeentecollege overeenkomstig het eerste lid heeft genomen, kunnen worden aangenomen zonder dat de wettelijk, decretaal of reglementair voorgeschreven adviezen worden ingewonnen.

    § 2 - § 1 is van toepassing onverminderd de bepalingen van het decreet van 20 december 2004 houdende organisatie van het gewone administratieve toezicht op de gemeenten van het Duitse taalgebied.

    § 3 - De Regering kan de in § 1 vermelde duur twee keer voor dezelfde termijn verlengen bij een besluit waarbij in het bijzonder de noodzaak wordt verantwoord.

    Onmiddellijk nadat ze zijn aangenomen, worden de overeenkomstig het eerste lid genomen beslissingen van de Regering overgezonden aan de voorzitter van het Parlement. Ze houden op gevolg te hebben als het Parlement ze niet binnen een termijn van zes maanden bevestigt.

    HOOFDSTUK 2. - Opschorting van termijnen

    Art. 2. - § 1 - Ongeacht alle andersluidende bepalingen worden de dwingende termijnen inzake indiening, behandeling, adviesverlening of beslissing, de dwingende beroepstermijnen, alsook de duur van eventuele openbare onderzoeken die in de decreten en besluiten van de Duitstalige Gemeenschap, respectievelijk in de wetten en koninklijke besluiten binnen het bevoegdheidsterrein van de Duitstalige...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT