Bijlage bij het koninklijk besluit van 18 maart 2020 houdende bekrachtiging van wijzigingen van het reglement van inwendige orde van de 'Ordre des barreaux francophones et germanophone', de 18 mars 2020

Bij beslissing van haar raad van bestuur van 21 oktober 2019 en van haar algemene vergadering van 18 november 2019 heeft de "Ordre des barreaux francophones et germanophone" de volgende wijzigingen aangebracht in het reglement van inwendige orde ervan:

* In artikel 3, tweede lid, worden de woorden "door de vicevoorzitter of in voorkomend geval" ingevoegd tussen de woorden "worden zij" en de woorden "door de oudste bestuurder in leeftijd opgeroepen".

* In artikel 8, 1°, eerste lid, worden de woorden ", de vicevoorzitter" ingevoegd tussen de woorden "de voorzitter" en de woorden "en een minimum van zes".

* In artikel 8, 1° , tweede lid, worden de woorden "de vicevoorzitter of in voorkomend geval" ingevoegd tussen het woord "treedt" en de woorden "de oudste bestuurder in leeftijd".

* In artikel 8, 2°, wordt de bepaling onder 2.2 vervangen als volgt:

"2.2. De vicevoorzitter wordt op dezelfde datum als de voorzitter bij afzonderlijke kiesronde verkozen op een lijst van kandidaten voorgesteld door minstens drie balies.

De vicevoorzitter wordt voorzitter op het einde van het mandaat van twee jaar van de voorzitter van wie hij het vicevoorzitterschap heeft bekleed".

* In artikel 8, 4°, wordt tussen de bepaling onder 4.1 en de bepaling onder 4.2 een nieuwe bepaling onder 4.2 ingevoegd, luidende:

"4.2. Op grond van een toerbeurt worden één keer op twee, wanneer het voorzitterschap van de "Ordre des barreaux francophones et germanophone" niet wordt bekleed door een bestuurder lid van de Franse Orde bij de balie van Brussel, vier bestuurders verkozen op een lijst van kandidaten voorgesteld door de Franse Orde bij de balie van Brussel (protocol gesloten tussen de stafhouders op 18 december 2006).".

* In artikel 8, 4°, wordt de huidige bepaling onder 4.2 dan ook de bepaling onder 4.3 en wordt de huidige bepaling onder 4.3 dan ook de bepaling onder 4.4.

* In artikel 8, 4°, 4.3 (nieuw), worden de woorden "voorgesteld door de balies" vervangen door de woorden "die in hoofdzaak zijn ingeschreven op het tableau van een balie".

* In artikel 8, 7°, wordt de bepaling onder 7.1 vervangen als volgt:

"7.1 Uiterlijk op 31 januari van ieder jaar stelt de raad van bestuur de balies in kennis van de mandaten die de volgende 31 augustus verstrijken. Die kennisgeving gaat vergezeld van een omschrijving van de portefeuilles waarvoor de toekomstige uittredende bestuurders de verantwoordelijkheid dragen.".

* Artikel 8, 7°, wordt aangevuld met een bepaling onder 7.3...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT