24 DECEMBER 2008. - Koninklijk besluit houdende de toekenning van een bijkomende federale toelage voor indexering van de financiering van de lokale politie voor het jaar 2007

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

Het ontwerp van koninklijk besluit dat ik de eer heb te Uwer ondertekening voor te leggen, regelt de toekenning van een bijkomend bedrag voor de definitieve indexering van de federale basistoelage voor het jaar 2007 zoals toegekend door het Koninklijk besluit van 26 oktober 2007 houdende de toekenning van een federale basistoelage en een toelage voor uitrusting handhaving openbare orde aan de gemeente of aan de politiezone en een toelage veiligheids- en samenlevingscontracten aan sommige gemeenten voor het jaar 2007, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 30 november 2007.

Er werd vertrokken vanuit de definitief toegekende bedragen voor het jaar 2006 Het betreft de som van de bedragen voorzien in het Koninklijk besluit van 14 november 2006 houdende de toekenning van een federale basistoelage en een toelage voor uitrusting handhaving openbare orde aan de gemeente of aan de politiezone en een toelage veiligheids- en samenlevingscontracten aan sommige gemeenten voor het jaar 2006 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 13 december 2006 en van het Koninklijk besluit van 21 augustus 2008 houdende de toekenning van een bijkomende federale toelage voor indexering van de financiering van de lokale politie voor het jaar 2006, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 8 september 2008.

De berekening van de basisdotatie werd gecorrigeerd door de toegekende bedragen te vermenigvuldigen met het cijfer van de gezondheidsindex van de maand december 2007 (122,23) en te delen door het cijfer van de gezondheidsindex van de maand december 2006 (119,09).

Het bedrag van de toelage « Brussels Hoofdstedelijk Gewest » volgt - gelet het exclusief personeelsuitgaven betreft - niet dezelfde logica. Bij de initiële berekeningen wordt het immers - in tegenstelling van de andere elementen uit de dotatie die een strikte procentuele stijging kennen - berekend aan de hand van de in de begrotingsonderrichtingen vermelde loonindexactiecoëfficiënt.

De in onderhavig koninklijk besluit toegekende bedragen zijn het verschil tussen het aldus berekende gecorrigeerde bedrag verminderd met de reeds eerder ingevolge de hiervoor vermelde koninklijke besluiten toegekende bedragen.

Ik heb de eer te zijn,

Sire,

Van Uw Majesteit,

de zeer eerbiedige en zeer getrouwe dienaar,

De Minister van Binnenlandse Zaken,

P. DEWAEL

24 DECEMBER 2008. - Koninklijk besluit houdende de toekenning van een bijkomende federale toelage voor indexering van de financiering...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT