Besluit van de Waalse Regering tot wijziging van het besluit van de Waalse Regering van 23 december 1998 waarbij toelagen worden verleend aan gezinnen met een bescheiden inkomen ter bevordering van rationeel en efficiënt energiegebruik, de 21 avril 2022

Artikel 1. In artikel 1 van het besluit van de Waalse Regering van 23 december 1998 waarbij toelagen worden verleend aan gezinnen met een bescheiden inkomen ter bevordering van rationeel en efficiënt energiegebruik worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. punt 3) wordt vervangen als volgt:

    "3) inkomens : geheel van de maandelijkse bestaansmiddelen waarover een gezin beschikt, berekend overeenkomstig artikel 16 van de wet van 26 mei 2002 betreffende het recht op maatschappelijke integratie en de artikelen 23 tot 35 van het koninklijk besluit van 11 juli 2002 houdende het algemeen reglement betreffende het recht op maatschappelijke integratie;

    Bij de berekening van de inkomens wordt geen rekening gehouden met :

    1. de bestaansmiddelen vrijgesteld op grond van artikel 22 van voornoemd koninklijk besluit van 11 juli 2002;

    2. de specifieke steun voor de betaling van het onderhoudsgeld ten gunste van kinderen of van bijdragen voor pleegkinderen, ontvangen op grond van artikel 68 quinquies van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn ;

    3. bedragen boven op het leefloon, ontvangen in toepassing van de artikelen 60, § 7, of 61 van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn;

    4. voor gehandicapten, het bedrag van de integratietegemoetkoming, de inkomensvervangende tegemoetkoming of de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden, ontvangen overeenkomstig de wet van 27 februari 1987 betreffende de tegemoetkomingen aan personen met een handicap.

    Indien de aanvrager geen specifieke steun ontvangt voor de betaling van het in lid 2, onder b), bedoelde onderhoudsgeld of bijdragen, wordt 50% van het bedrag van het betaalde onderhoudsgeld of van de bijdragen, met een maximum van 1100 euro per jaar, in mindering gebracht op de middelen van de aanvrager. " ;

  2. in 4) worden de woorden "met inbegrip van de aankopen die daarmee gepaard gaan" vervangen door de woorden "met inbegrip van de bijbehorende accessoires;"

  3. in 5) wordt de definitie van bestuur vervangen als volgt: "de Waalse Overheidsdienst Gebiedsontwikkeling, Huisvesting, Erfgoed en Energie".

    Art. 2. In artikel 3 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  4. de woorden "van de uitkeringen die elk van de gezinsleden als bestaansminimum ontvangt" vervangen door de woorden "van het leefloon dat elk van de gezinsleden als bestaansminimum ontvangt";

  5. de woorden "20 %" worden vervangen door de woorden "dertig procent".

    Art. 3. In artikel 4 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Waalse Regering van 20 maart 2014, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  6. in punt 1) worden de termen "B.2.1. f)" ingevoegd tussen de termen "B.1" en "B.2.2.)";

  7. in punt 5) worden de termen " B.2.1.f) " ingevoegd tussen de termen "B.1" en 'B.2.2.)";

  8. artikel 4 wordt aangevuld met een nieuw lid 2, luidend als volgt:

    "De samenvoeging van de toelage ingevoerd bij dit besluit met andere subsidies of premies is enkel mogelijk op voorwaarde dat de totale som van de toegekende toelagen 100 percent van het totaalbedrag van de in dit besluit in aanmerking genomen kosten niet overschrijdt. ".

    Art. 4. Artikel 5 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Waalse Regering van 25 april 2002, wordt vervangen als volgt :

    "Art. 5. § 1. Het maximumbedrag van de toelage wordt vastgelegd op 2000 euro, inclusief btw, per gezin.

    Voor de in punt B.1 en punt B.2.2, a), van bijlage I bedoelde werken kan het maximumbedrag van de in het eerste lid bedoelde toelage op verzoek van de begunstigde worden verdubbeld.

    Het in lid 1 bedoelde maximumbedrag van de toelage kan op verzoek van de begunstigde worden verdubbeld wanneer de toelage betrekking heeft op werken als bedoeld in punt B.2.1, a), van bijlage I, met uitzondering van kolenkachels, voor zover deze noodzakelijk zijn in verband met de verandering van brandstof, wanneer het vervangen verwarmingstoestel een kolenkachel was.

    Het bedrag van de in het kader van dit besluit toegekende toelage mag in geen geval hoger zijn dan het bedrag van de factuur betreffende de in aanmerking komende werken.

    § 2. De opgelegde termijn tussen twee aanvragen om toelage is vijf jaar, te rekenen van de datum van de controle van de werken door het Energieloket.

    In afwijking van het eerste lid bedraagt in geval van verdubbeling van de toelage overeenkomstig paragraaf 1, tweede lid, de termijn tussen twee aanvragen om toelage voor dezelfde woning tien jaar, ingaande op de datum van oplevering van de uitgevoerde werken.

    In afwijking van lid 1 bedraagt de termijn tussen twee aanvragen om toelage voor...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT