Besluit van de Waalse Regering betreffende het Comité van deskundigen betreffende het klimaat, de 27 mai 2021

Artikel 1. De aanwijzing van de leden van het Comité van deskundigen, ingesteld bij artikel 23 van het "Klimaatdecreet" van 20 februari 2014, gebeurt na een openbare oproep tot kandidaten.

Minstens drie maanden voor het verstrijken van de te vervullen mandaten, maakt het Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat, hierna "het Agentschap" genoemd, de oproep tot kandidaten op zijn website bekend en stuurt deze oproep per post door naar de Franstalige Belgische universiteiten, alsmede naar de belangrijkste organisaties die op de betrokken gebieden actief zijn.

Art. 2. Belangstellende deskundigen worden verzocht hun kandidatuur per e-mail aan het Agentschap te zenden, binnen een maand na de bekendmaking van de oproep.

De kandidatuur gaat vergezeld van:

  1. een gedetailleerd curriculum vitae, met vermelding van de deskundigheid die zij in het kader van de oproep tot het indienen van de oproep tot de kandidaten wensen te benadrukken;

  2. een lijst van relevante publicaties of onderscheidingen;

  3. alle andere documenten die zij nodig achten om hun deskundigheid aan te tonen;

  4. een verklaring op erewoord dat er geen feitelijke of potentiële belangenconflicten zijn in verband met de gebieden waarop het Comité deskundigheid moet verstrekken en advies moet uitbrengen;

  5. een motiveringsbrief.

    De deskundigen hebben minstens 5 jaar ervaring op Belgisch niveau in één of meer van de gebieden bedoeld in artikel 25, § 1, tweede lid, van het "klimaatdecreet" van 20 februari 2014.

    De deskundigen kunnen voor maximum twee mandaten worden benoemd.

    Art. 3. Een jury, belast met de selectie van de kandidaten, wordt samengesteld. Deze jury is samengesteld uit:

  6. twee vertegenwoordigers van het Agentschap;

  7. twee vertegenwoordigers van de Waalse Overheidsdienst Ruimtelijke Ordening, Huisvesting, Erfgoed en Energie;

  8. twee vertegenwoordigers van de Waalse Overheidsdienst Economie, Tewerkstelling, Onderzoek;

  9. twee vertegenwoordigers van de Waalse Overheidsdienst Landbouw, Natuurlijke hulpbronnen en Leefmilieu.

    De jury stelt een lijst van niet in aanmerking komende kandidaten op overeenkomstig artikel 2, alsook een gemotiveerde rangschikking van de in aanmerking komende kandidaten per aangelegenheden bedoeld in artikel 25 van het "Klimaatdecreet" van 20 februari 2014, op basis van de kandidatendossiers en een mondeling onderhoud.

    Het agentschap maakt de lijst van kandidaat-deskundigen aan de Regering over via de Minister belast met het Klimaat.

    Art. 4. De Regering wijst de zeven...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT