Besluit van de Waalse Regering tot wijziging van het besluit van de Waalse Regering van 15 april 2005 houdende oprichting van het geleide domaniale natuurreservaat 'Au Rond Chêne' te Erezée, de 15 mai 2021

Artikel 1. Het besluit van de Waalse Regering van 15 april 2005 houdende oprichting van het geleide domaniale natuurreservaat "Au Rond Chêne" te Erezée wordt aangevuld met een artikel 6, luidend als volgt:

"Art. 6. In afwijking van artikel 11, eerste streepje, van de wet van 12 juli 1973 op het natuurbehoud wordt de regulering van de diersoorten toegelaten volgens de modaliteiten bepaald door de Directeur van de territoriaal bevoegde Buitendirectie van het Departement Natuur en Bossen en op een wijze die geen afbreuk doet aan de natuurbehouddoelstellingen die bij de oprichting van het domaniale natuurreservaat worden nagestreefd.

De houder van het jachtrecht staat alleen in voor eventuele vergoedingen te wijten aan wildschade.

Het doden moet zo menselijk mogelijk gebeuren en zo weinig mogelijk storend zijn voor andere diersoorten. Daartoe moet de techniek van de stille drijfjacht de regel zijn, met een mogelijke afwijking onder de verantwoordelijkheid van de directeur van de territoriaal bevoegde Buitendirectie van het departement Natuur en Bossen, om zich aan te passen aan bijzondere omstandigheden (bijvoorbeeld uitgestrekte schuilgebieden met een te dichte begroeiing waardoor drijvers zich moeilijk voor te kunnen bewegen en waardoor dus honden moeten worden ingezet om groot wild te verjagen).

In de maand februari mag in het domaniale natuurreservaat in geen geval worden gejaagd.

De adviescommissie voor het beheer van de territoriaal bevoegde domaniale natuurreservaten zal worden betrokken bij de besprekingen en de besluitvorming over de beheersmaatregelen die ten aanzien van de te reguleren diersoorten moeten worden genomen

Art. 2. In hetzelfde besluit wordt een artikel 7 ingevoegd, luidend als volgt:

"Art. 7. In afwijking van de artikelen 2, 5, d) en m), en 7, van het ministerieel besluit 23 oktober 1975 houdende reglementering van de bewaking, de politie en het verkeer in de staatsnatuurreservaten buiten de wegen die voor het openbaar verkeer openstaan, is het toegelaten jachtwapens te dragen, door honden begeleid te zijn en buiten de wegen en paden te circuleren in het kader van de toepassing van de afwijking waarin artikel 6 voorziet.".

Art. 3. In hetzelfde besluit wordt een artikel 8 ingevoegd, luidend als volgt:

"Art. 8. In afwijking van het ministerieel besluit van 23 oktober 1975 is de jacht met hond aan de leiband toegelaten om gewond wild op te sporen. De hond mag vrijgelaten worden om het gewonde wild onbeweeglijk te maken.".

...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT