Besluit van de Waalse Regering waarbij de openings-, sluitings- en schorsingsdatums voor de jacht van 1 juli 2020 tot 30 juni 2025 vastgelegd worden, de 29 mai 2020

HOOFDSTUK I. - Algemeenheden

Artikel 1. Dit besluit is van toepassing van 1 juli 2020 tot en met 30 juni 2025 voor vijf opeenvolgende jachtjaren die telkens lopen van 1 juli tot 30 juni van het daaropvolgende jaar.

Art. 2. De jacht op wild dat niet in dit besluit bedoeld wordt is verboden.

Art. 3. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

  1. De bers- en loerjacht : soort jacht met vuurwapens dat slechts door één enkele jager beoefend wordt, zonder drijver of hond om het zoeken, de achtervolging en de uiteindelijke toe-eigening van het wild uit te voeren;

  2. de loerjacht : soort jacht met vuurwapens dat slechts door één enkele jager beoefend wordt, zonder drijver of hond, wachtend vanaf een vaste post, al dan niet verhoogd, op de aankomst van het wild om te proberen het zich toe te eigenen;

  3. drijfjacht: soort jacht met vuurwapens dat door meerdere jagers beoefend wordt waarbij gewacht wordt op het wild dat gedreven wordt door drijvers die al dan niet honden met zich mee voeren;

  4. jacht met drijfhond: jachtmethode met vuurwapens die door één of meerdere jagers beoefend wordt, waarbij zij voor hun bewegingen afgaan op het blaffen van de honden die het wild opjagen en achtervolgen en postvatten op de weg die het opgejaagde dier onvermijdelijk op zal gaan;

  5. jacht met roofvogel of valkerij: jachtmethode waarbij het wild gevangen wordt door middel van een daartoe afgerichte prooivogel.

    Met betrekking tot lid 1, punt 1, wordt de verplaatsing van een gewapende jager tussen twee vaste posten voor loerjacht niet als bers- en loerjacht beschouwd, voor zover zijn wapen ongeladen is.

    Met betrekking tot lid 1, 3°, wordt het schieten door jagers die in een lijn op de omtrek van het aan de jacht onderworpen omsloten gebied zijn geplaatst, uitsluitend met vuurwapens beoefend.

    HOOFDSTUK II. - Jacht met vuurwapens

    Afdeling 1. - Grof wild

    Art. 4. De jacht met vuurwapens op herten is open van 1 oktober tot en met 31 december. De bers- en loerjacht is echter toegelaten vanaf 21 september.

    De jacht met vuurwapens op geweidragende herten is uitsluitend toegelaten op de gronden die deel uitmaken van een erkende jachtraad en op het Koninklijk Jachtdomein van Ciergnon.

    Art. 5. De openingsdatums voor de jacht met vuurwapens op reeën worden vastgelegd als volgt :

  6. reebok: van 1 oktober tot 31 december, met uitzondering van de bers- en loerjacht, die open is van 1 tot 31 mei en van 15 juli tot 31 december;

  7. reegeit en -kalf beider geslachten : van 1 oktober tot 31 december.

    Art. 6. De jacht met vuurwapens op damherten is open van 1 oktober tot en met 31 december. De bers- en loerjacht is echter toegelaten vanaf 21 september.

    Art. 7. De jacht met vuurwapens op moeflons is open van 1 oktober tot en met 31 december. De bers- en loerjacht is echter toegelaten vanaf 21 september.

    Art. 8. De bers- en loerjacht everzwijnen is het hele jaar door open, zowel in open veld als in de bossen.

    De drijfjacht en de jacht met drijfhond op everzwijnen is alleen in open veld geopend van 1 augustus tot de laatste dag van februari.

    De drijfjacht en de jacht met drijfhond op everzwijnen is alleen open in de bossen van 1 oktober tot en met 31 december, met uitzondering van de jachtjaren 2020-2021 en 2021-2022, waarin de jacht tot en met 31 januari wordt voortgezet.

    Art. 9. Als het open is, kan de bers- en loerjacht op groot wild ook worden uitgevoerd tijdens het uur vóór de officiële zonsopgang en het uur na de officiële zonsondergang.

    Afdeling 2. - Klein wild

    Art. 10. De openings- en sluitingsdatums voor de jacht met vuurwapens op klein wild worden vastgelegd als volgt :

  8. houtsnip: van 15 oktober tot 31 december;

  9. fazant : van 1 oktober tot 31 januari;

  10. grijze patrijs : van 1...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT