Besluit van de Waalse Regering van bijzondere machten nr. 7 betreffende de vergaderingen van de vaste bureaus van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en van de raden van bestuur van de Verenigingen Hoofdstuk XII, de 24 mars 2020

Artikel 1. § 1. Gedurende een periode van 30 dagen te rekenen vanaf de dag van de inwerkingtreding van dit besluit worden de vergaderingen van de vaste bureaus en van de raden van bestuur en beperkte beheersorganen van de Verenigingen Hoofdstukk XII per videoconferentie of teleconferentie gehouden, tenzij er dwingende redenen zijn om op een fysieke manier te vergaderen.

Indien er geen gebruik kan worden gemaakt van teleconferenties of soortgelijke technologie, kan de toestemming van de leden van deze organen via e-mail worden gegeven.

§ 2. Het is de verantwoordelijkheid van de voorzitter van het orgaan en de lokale leidinggevende ambtenaar om er met alle wettelijke middelen en op het meest geschikte moment voor te zorgen dat het quorum wordt bereikt om op geldige wijze te beslissen of dat de auteur van de e-mail inderdaad de titularis van het afgeleide mandaat is.

Indien de instemming van ten minste één van de leden per e-mail is gegeven, zal de genomen beslissing door het orgaan in vergadering bevestigd moeten worden wanneer de omstandigheden dat zullen toelaten.

Het orgaan zal boordelen over de opportuniteit om zijn beslissing in vergadering te bevestigen wanneer de omstandigheden dat zullen toelaten voor de via video- of teleconferentie georganiseerde vergaderingen.

§ 3. Elektronische raadpleging van documenten is toegestaan en er wordt afgeweken van de regels over de plaats van de vergaderingen voor de fysieke vergaderingen van de organen.

De directeur-generaal of de lokale leidinggevende ambtenaar in de zin van artikel L5111-1 van het Wetboek van de Plaatselijke Democratie en de Decentralisatie wonen de vergaderingen die overeenkomstig de voorgaande paragrafen worden georganiseerd, hetzij op afstand, hetzij langs elektronische weg bij.

Art. 2. Dit besluit heeft uitwerking op 23 maart 2020.

Handtekening

Namen, 24 maart 2020.

Voor de Waalse Regering :

De Minister-President,

E. DI RUPO

De Minister van Huisvesting, de Plaatselijke Besturen en het Stedenbeleid,

P.-Y. DERMAGNE

Aanhef

De Waalse Regering,

Gelet op artikel 138 van de Grondwet,

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, zoals gewijzigd, artikel 6;

Gelet op het decreet van 17 maart 2020 tot toekenning van bijzondere machten aan de Waalse Regering in het kader van de gezondheidscrisis Covid-19;

Gelet op het besluit van de Waalse Regering van bijzondere machten van 24 maart 2020 betreffende de uitoefening door het vast bureau van de bevoegdheden...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT