Besluit van de Waalse Regering tot wijziging van bijlage I bij het besluit van de Waalse Regering van 12 mei 2005 betreffende de werking van de onafhankelijke instantie voor de controle en de opvolging inzake geluidshinder van luchthavens in het Waalse Gewest, de 23 mai 2019

Artikel 1. In bijlage I bij het besluit van de Waalse Regering van 12 mei 2005 betreffende de werking van de onafhankelijke instantie voor de controle en de opvolging inzake geluidshinder van luchthavens in het Waalse Gewest, in artikel 1 wordt een punt 2 ingevoegd, luidend als volgt :

" 2. De zetel van de onafhankelijke instantie wordt geacht de plaats te zijn waar haar leden werken en van de personeelsleden die verantwoordelijk zijn voor de technische bijstand voor hun bijdragen aan de onafhankelijke instantie.".

Art. 2. In artikel 2 van dezelfde bijlage bij hetzelfde besluit wordt punt 1 vervangen door de volgende tekst :

" 1. De onafhankelijke instantie komt, na bijeenroeping van haar voorzitter, één keer per maand in principe op een zaterdag, in gewone zitting bijeen, in aanwezigheid van haar voorzitter en dit, ten minste tien keer en ten hoogste twaalf keer per jaar, behalve in buitengewone omstandigheden die door de minister van Luchthavens zijn toegestaan.".

Art. 3. In punt 2 van artikel 2 van dezelfde bijlage bij hetzelfde besluit, worden de woorden "Elke buitengewone plenaire vergaderingen wordt opgenomen in de jaarlijkse verdeling van de vergaderingen omschreven in punt 1." toegevoegd na de woorden "een plenaire vergadering bijeen.".

__________OPGELET VOOR DE ARTIKELEN__________

__________ATTENTION POUR LES ARTICLES____________

Art. 4. In artikel 4 van dezelfde bijlage bij hetzelfde besluit wordt een punt 2 ingevoegd, luidend als volgt:

" 2. De onafhankelijke instantie kan uit haar eigen begroting gebruik maken van overkoepelende overheidsopdrachten die ten behoeve van de diensten van de Regering zijn uitgeschreven.".

Art. 5. Artikel 5 van dezelfde bijlage bij hetzelfde besluit wordt vervangen door :

"Art. 5. Bezoldiging van de leden van de onafhankelijke instantie

1) De leden van de onafhankelijke instantie hebben recht op presentiegelden voor hun aanwezigheid op de plenaire vergaderingen. Het presentiegeld is een bruto forfaitair bedrag van 240 euro.

Dit bedrag is gekoppeld aan het indexcijfer der consumptieprijzen van februari 2002.

2) De leden van de onafhankelijke instantie hebben recht op vergoedingen voor reiskosten overeenkomstig de bepalingen die van toepassing zijn op het personeel van de diensten van de Waalse Regering en met name hoofdstuk I van Titel II van Boek IV van de Waalse Ambtenarencode.

  1. In het kader van de verplaatsingen in het buitenland zal elk lid van de onafhankelijke instantie op basis van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT