Besluit van de Waalse Regering tot wijziging van de Waalse Ambtenarencode wat betreft de kritieke opdrachten, de 2 mai 2019

Artikel 1. In artikel 11, § 2 van het besluit van de Waalse Regering van 18 december 2003 houdende de Waalse Ambtenarencode, gewijzigd bij het besluit van de Waalse Regering van 15 mei 2014, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in het eerste lid, wordt het woord "en" toegevoegd tussen de woorden "bezette betrekkingen" en "die vacant verklaard zijn";

  2. in het eerste lid, worden de woorden "en onbezet in de continudiensten" geschrapt;

  3. het vierde lid wordt opgeheven.

    Art. 2. In artikel 11, § 2bis, van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van de Waalse Regering van 15 mei 2014, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  4. in het eerste lid worden de woorden "continudiensten niet meegerekend" opgeheven;

  5. het derde lid wordt aangevuld met de woorden "binnen de basisoverlegcomités".

    Art. 3. In artikel 13 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Waalse Regering van 15 mei 2014, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  6. het tweede lid wordt vervangen als volgt:

    "Op voorstel van het betrokken directiecomité, verklaart de secretaris-generaal de wervingsbetrekkingen vacant";

  7. de leden 3 tot 5 worden opgeheven;

  8. in het vroegere zesde lid dat het derde lid wordt, worden de woorden "die overeenstemmen met de begrotingsenveloppe" opgeheven.

    Art. 4. In het besluit van de Waalse Regering van 18 december 2003 houdende de Waalse ambtenarencode, vervangen door het besluit van de Waalse Regering van 15 mei 2014, wordt een artikel 13/1 ingevoegd, luidend als volgt:

    "Art. 13/1. In de Waalse overheidsdienst worden de vacantverklaringen van de wervingsbetrekkingen en de aanwervingsbeslissingen uitgevoerd binnen de perken van de jaarlijkse begrotingsenveloppe opgesteld voor het secretariaat-generaal en voor elk Directoraat-generaal.

    De enveloppe wordt voortdurend aangevuld met de kredieten die beschikbaar worden gesteld na vertrek binnen het secretariaat-generaal en elk directoraat-generaal.

    In geval van de vaststelling van een norm voor de gedeeltelijke vervanging van de vertrekkende personeelsleden zal een gemiddeld vervangingspercentage worden toegepast om te bepalen welk deel van de ter beschikking gestelde kredieten voor de enveloppe zal worden gebruikt

    Dit gemiddelde vervangingspercentage wordt bepaald op basis van het aandeel van het personeelsbestand dat wordt ingezet voor kritieke opdrachten binnen de Waalse Overheidsdienst.

    Kritieke opdrachten zijn opdrachten die aan minstens één van de volgende criteria voldoen:

  9. ...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT