Besluit van de Waalse Regering tot wijziging van het besluit van de Waalse Regering van 11 juli 2013 tot vaststelling van de benoemingsvoorwaarden voor de betrekkingen van provinciaal directeur-generaal en financieel directeur, de 24 janvier 2019

Artikel 1. In artikel 1 van het besluit van de Waalse Regering van 11 juli 2013 tot vaststelling van de benoemingsvoorwaarden tot de betrekkingen van provinciaal directeur-generaal en financieel directeur, worden de woorden "de mobiliteit" ingevoegd tussen de woorden "de benoeming" en de woorden "de bevordering".

Art. 2. In artikel 3, van hetzelfde besluit, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. paragraaf 3 wordt vervangen door wat volgt:

    " § 3. De jury bedoeld in paragraaf 1, 3°, is samengesteld uit:

  2. twee deskundigen aangewezen door het College;

  3. een leerkracht van een universiteit of hogeschool, aangewezen door het College;

  4. een belaste of honoraire directeur-generaal of financieel directeur aangewezen naargelang het gaat om een aanwerving in de ene of de andere functie.

  5. paragraaf 4 wordt vervangen door wat volgt :

    " § 4. Op basis van het rapport opgesteld door de jury en na eventueel de laureaten te hebben gehoord, stelt het College een kandidaat-stagiair aan de Raad voor. Het rapport van de jury is gemotiveerd en bevat de resultaten van alle proeven. Wanneer een of meer kandidaten vrijgesteld zijn van het examen bedoeld in artikel 3, § 2, 1°, is de proef uitschakelend voor kandidaten die er niet van zijn vrijgesteld. ".

    Art. 3. Artikel 4 van hetzelfde besluit wordt vervangen door wat volgt :

    " Art. 4.Het reglement voorziet in de vereiste diploma's voor de aanwerving in de functies van directeur-generaal of financieel directeur die minstens houder zijn van een diploma dat toegang geeft tot een betrekking van niveau A.".

    Art. 4. In hetzelfde besluit, wordt een hoofdstuk I/1 ingevoegd, met als opschrift "Mobiliteit", dat de bestaande artikelen 5 en 6 omvat.

    Art. 5. Artikel 5 van hetzelfde besluit wordt vervangen door wat volgt :

    " Art. 5. De vastbenoemde provinciaal directeur-generaal en de financieel directeur, wanneer hij zich kandidaat stelt voor een functie met dezelfde titel in een andere provincie, zijn vrijgesteld van de test bedoeld in artikel 3, § 2, 1°;

    De kandidaat kan niet worden vrijgesteld van de test bedoeld in artikel 3, § 2, 2°, van dit besluit.".

    Art. 6. Artikel 8 van hetzelfde besluit wordt vervangen door wat volgt :

    " Art. 8.Bij hun indiensttreding, wordt de directeur-generaal of de financieel directeur aan een stageperiode van één jaar onderworpen.

    In geval van overmacht, kan de provincieraad de duur van de stage verlengen.".

    Art. 7. In artikel 9, van hetzelfde besluit, worden de volgende wijzigingen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT