Besluit van de Waalse Regering betreffende het Monitoringcomité van de Regering voor de pensioenen van de personeelsleden van de lokale besturen., de 12 mars 2019

HOOFDSTUK I. - Oprichting en samenstelling

Artikel 1. § 1. Er wordt een Monitoringcomité van de Regering voor de pensioenen van de personeelsleden van de lokale besturen opgericht, samengesteld als volgt:

  1. de Minister-President;

  2. de vice-Minister-President(en);

  3. de Minister bevoegd voor begroting;

  4. de Minister bevoegd voor lokale besturen;

  5. de leidend ambtenaar of de adjunct-leidend ambtenaar van het "Centre régional d'aide aux communes";

  6. de directeur-generaal van het Operationeel Directoraat-generaal Binnenlandse Aangelegenheden en Sociale actie van de Waalse Overheidsdienst.

    De cel financiële informatie en de Inspectie van Financiën worden als waarnemers met raadgevende stem uitgenodigd.

    § 2. Het comité bedoeld in paragraaf 1 wordt bijgestaan door een technisch adviescomité, samengesteld als volgt :

  7. de Minister bevoegd voor lokale besturen;

  8. de leidend ambtenaar of de adjunct-leidend ambtenaar van het "Centre régional d'aide aux communes";

  9. de directeur-generaal van het Operationeel Directoraat-generaal Binnenlandse Aangelegenheden en Sociale actie van de Waalse Overheidsdienst.

    De cel financiële informatie en de Inspectie van Financiën worden als waarnemers met raadgevende stem uitgenodigd.

    § 3. Het voorzitterschap over de comités bedoeld in de paragrafen 1 en 2 wordt waargenomen door de Minister bevoegd voor lokale besturen.

    § 4. De leden van de comités bedoeld in de paragrafen 1 en 2 worden niet vergoed voor het bijwonen van de vergaderingen van bedoelde comités.

    § 5. Het secretariaat van de comités bedoeld in de paragrafen 1 en 2 wordt waargenomen door het "Centre régional d'aide aux communes". De vergaderingen zijn niet openbaar. De comités kunnen evenwel iedere persoon uitnodigen waarvan de deskundigheid hen verdere informatie kan bezorgen.

    De aanwezigheid van die personen wordt beperkt tot de bespreking van het punt waarover ze verzocht worden zich uit te spreken. Ze hebben geen raadgevende stem en worden ingelicht over het vertrouwelijk karakter van de werkzaamheden van bedoelde comités.

    § 6. Elk comité legt zijn huishoudelijk reglement vast.

    HOOFDSTUK II. - Opdracht en werking

    Art. 2. § 1. Het Comité bedoeld in artikel 1, § 1, wordt belast met de contrôle en de evaluatie van de financiële toestand van diegenen die gewestelijke bijstand aanvragen voor de responsabiliseringsbijdragen voor de pensioenen van de lokale besturen. In dat verband analyseert het comité de relevantie van elke aanvraag en dient in de vorm van een...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT