Besluit van de Waalse Regering tot uitstel van de termijn voor de exploitatie van gekapte naaldbomen in de bossen die in de jaren 2017 en 2018 onder bosregeling staan, overeenkomstig artikel 85 van het decreet van 15 juli 2008 betreffende het Boswetboek, de 25 janvier 2019

Artikel 1. De termijn voor de uitbating van zowel in kaalslag als in dunning uitgevoerde kappingen van in bosgroeperingen levende naaldhoutsoorten, verkocht in de bossen vallend onder bosregeling tussen 1 januari 2017 en 31 december 2018, wordt met één jaar uitgesteld te rekenen van de aanvangstermijn voor de uitbating, bepaald in het verkoopsbestek.

Lid 1 is niet van toepassing op de kappingen waarvoor een bijzondere clausule in het bestek het uitstel van de uitbatingstermijn niet toelaat.

Art. 2. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het ondertekend wordt.

Art. 3. De Minister van Bossen is belast met de uitvoering van dit besluit.

Handtekening

Namen, 25 januari 2019.

Voor de Regering:

De Minister-President,

W. BORSUS

De Minister van Landbouw, Natuur, Bossen, Landelijke Aangelegenheden, Toerisme, Erfgoed en afgevaardigd bij de Grote Regio,

R. COLLIN

Aanhef

De Waalse Regering,

Vu le Code forestier du 15 juillet 2008, l'article 85, alinéa 2;

Gelet op het rapport van 16 januari 2019, opgesteld overeenkomstig artikel 3, 2°, van het decreet van 11 april 2014 houdende uitvoering van de resoluties van de Vrouwenconferentie van de Verenigde Naties die in september 1995 in Peking heeft plaatsgehad en tot integratie van de genderdimensie in het geheel van de gewestelijke beleidslijnen;

Gelet op de dringende noodzakelijkheid, gemotiveerd door de noodzaak om zo spoedig mogelijk de door schorskever aangetaste bomen waarin levende Ips typographus woekert die zich bij het uitvliegen in de lente van 2019 onmiddellijk kan vermeerderen, uit...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT