Besluit van de Waalse Regering tot wijziging van het besluit van de Waalse Regering van 30 november 2018 houdende verscheidene tijdelijke maatregelen ter bestrijding van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen en van het besluit van de Waalse Regering van 8 november 2018 tot toekenning van een mogelijkheid tot kosteloosstelling voor het af- en vervoeren van wilde zwijnen, afgeschoten in het kader van de bestrijding van de uitbreiding van Afrikaanse varkenspest, naar het inzamelingscentrum, de 25 janvier 2019

Artikel 1. Artikel 1 van het besluit van de Waalse Regering van 8 november 2018 tot toekenning van een mogelijkheid tot kosteloosstelling voor het af- en vervoeren van wilde zwijnen, afgeschoten in het kader van de bestrijding van de uitbreiding van Afrikaanse varkenspest, naar het inzamelingscentrum wordt aangevuld met een 5° en een 6°, luidend als volgt:

"5° kerngebied : operationeel gebied, zoals omschreven in artikel 1, 4°, van het besluit van de Waalse Regering van 30 november 2018 houdende verscheidene tijdelijke maatregelen ter bestrijding van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen;

6° buffergebied : operationeel gebied, zoals omschreven in artikel 1, 5°, van het besluit van de Waalse Regering van 30 november 2018 houdende verscheidene tijdelijke maatregelen ter bestrijding van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen.".

Art. 2. In artikel 2, lid 1, van het besluit van de Waalse Regering van 8 november 2018 tot toekenning van een mogelijkheid tot kosteloosstelling voor het af- en vervoeren van wilde zwijnen, afgeschoten in het kader van de bestrijding van de uitbreiding van Afrikaanse varkenspest, naar het inzamelingscentrum worden de woorden "in het kerngebied, in het buffergebied of " ingevoegd tussen de woorden "wilde zwijnen die" en de woorden "in het versterkte observatiegebied gedood zijn".

Art. 3. In artikel 1 van het besluit van de Waalse Regering van 30 november 2018 houdende verscheidene tijdelijke maatregelen ter bestrijding van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen wordt een 9° toegevoegd, luidend als volgt;

"9° voorstaande jachthond : drijvende hond die het wild opspoort en opjaagt zonder het over een langere afstand te achtervolgen.".

Art. 4. Artikel 9, lid 1, van het besluit van de Waalse Regering van 30 november 2018 houdende verscheidene tijdelijke maatregelen ter bestrijding van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen wordt aangevuld met een 7°, luidend als volgt :

"7° voorstaande jachthonden.".

Art. 5. In artikel 9 van hetzelfde besluit wordt het derde lid opgeheven.

Art. 6. In artikel 11, derde lid, van hetzelfde besluit wordt het woord "gehele" ingevoegd tussen het woord "de" en het woord "kadavers".

Art. 7. Artikel 19, lid 1, van hetzelfde besluit wordt aangevuld met een 7°, luidend als volgt :

"7° voorstaande jachthonden.".

Art. 8. Artikel 19 van hetzelfde besluit wordt aangevuld met een lid, luidend als volgt :

"Wat 7° betreft, is de inzet van voorstaande jachthonden enkel toegelaten in de volledig...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT